Kunhan kotisairaanhoito on tuonut päivän pilleriannokseni lähden katsomaan talvisarjajuoksun kauden päätöskisaa, jos ei sää oikein sateiseksi muutu.
Lääkeannosta ootellessa virittäydyn urheiluliseen tilaan, tekemällä vertailun miten meillä ja maailmalla juostaan.
Niin kyseessä on miesten matkat.
Keskimatkat 800 m. ja 1500 m. sekä kymppitonni suomenennätyksien osalta näyttäisi prosentuaalisesti tarkasteltuna olevan ne parhaat matkat, mutta se kuinka monentena juostu aika tilastoissa on on taasen eri juttu.
Itselläni olisi sarjanvaihtovuosi jos kisoihin osallistuisin.
Seitenvitoset sehän sarjani olisi.
Näissä sarjoissa kisailevat enemmän tai vähemmän ränsistyneet ukonrahjukset, ja tulostasot ovat tippuneet jo kauas nuoruusajan tuloksista.
Toki joukossa on joitain legendaarisia urheilijoita jotka terveytensä ja hyvän kuntonsa säilyttävät pitempään kun muut.
Hän on myös vanhin (74v.35pvä.) kolmentunnin alittaja 2:58:40
Suomenennätykset 75 vuotiaiden sarjassa:
Maraton: 3:42:09 Rauno Kiander (2012)
Puolimaraton: 1:42:48 Tuure Väli-Torala (2022)
10 km: 45:49 Kauko Kuningas (2023)
🏆 🏃 🏃 🏃
Ari Suhosen 800 metrin SE on kaikista kovin juoksulajien SE. Likaiset legendat pitkillä matkoilla tulevat melko kaukana perässä. Aika häpeällistä olla tunnustamatta veritankkausta, hormoneiden käyttöä ym., vuosikymmenienkään jälkeen. Nostan hattua Kaarlo Maaningalle, en juuri kenellekään muulle. Siinä on ainoa rehellinen legenda.
VastaaPoistaAika häpeällistä myös noin anonyyminä heittää lokaa takavuosien menestyjille ilman mitään konkreettisia todisteita. Itsestäsi kyllä kerran toisensa jälkeen jaksat muistuttaa, "kuinka kovaa olisin juossut oikealla valmennuksella..." jne. Mikäs esti hakeutumaan "oikeaan valmennukseen" jos tulokset näyttivät polkevan paikallaan?
Poistahttps://fi.wikipedia.org/wiki/Kaarlo_Maaninka
VastaaPoistaMinä olen sitä mieltä, se joka ei kiinni ole jäänyt luvattomista menetelmistä, on hyväksyttävä tulos ja sijoitus.
VastaaPoistaKautta urheilun historian kaikkea tuloksia parantavaa on yritetty käyttää hyväksi voittoja ja ennätyksiä metsästäessä.
Hyväksyttävä tulos kunnes toisin todistetaan, se on minun mottoni.
Johonkin se raja on vedettävä,
Samoin se että automaattisesti kun urheilija on jostakin maasta kotoisin, sanotaan että niin ne on doping tuloksia.
Totuus on kuitenkin se että joka juoksee timanttiligassa tai jossain arvokisoissa hyviä sijoituksia tai ME-n, joutuvat joka kisan jälkeen testattavaksi.
Takajoukoissa ja pikkukisoissa kisaavat joutuvat vain huonolla 'arvontatuurilla' testiin.