lauantai 1. joulukuuta 2012

Se on joulukuu ja linnanjuhlat lähestyy.

On joulukuu ja itsenäisyyspäivä lähestyy.
Taasen ministerit ja kansanedustajat (hah hah, kansanedustajat) ym. turhantärkeä eliitti kokoontuu iltapuvuissaan, koruissaan ja hännystakeissaan juhlimaan itsenäisyyttä, jonka olemassaoloon heillä ei ole minkäänlaista osaa eikä arpaa. 
Ihan vain kunnioituksesta heitäkohtaan jotka itsenäisen Suomen meille hankkivat, laitan tähän autenttista sotakuvaa.
Kylmässä, nälissään, terveytensä ja jopa henkensä menettäen ovat vanhempamme ja isovanhempamme meille tämän vapaan maan lunastaneet.. Jopa vihkisormuksensa kaiken muun lisäksi ovat itsenäisyytemmepuolesta luovuttaneet.
Olemmeko koskaan siitä kiitää muistaneet?
Pitää harkita laitanko myöhemmin rajuumpaa kuvamateriaalia siitä mitä sota tosielämässä on, vai onko asian esilletuominen liian arka asia.

Nämä kuvat jotka nyt julkaisin olivat isäni sotakuvista otettuja, useissa kuvissa isänikin on.
Empä kirjoittele nyt muuta, olisi suorastaan rikollista tässäyhteydessä marista omista olemattomista murheista.

3 kommenttia:

  1. Näinpä. Ja Anttalan Esan kirjoja, kun lukee niin se laittaa aika kevyeen kuvaan esim. tuollaiset ~10km aamulenkurat neliän jälestä nakattuna. Ei oo ees piippalakit/vanjat niskaan hengittämässä, eikä pitkillä retkilenkeilläkään nuotiossa näe näin rauhan aikana luotisuihkua. Että eipä löyvy tekosyitä olla reenaamatta, kun se on niin helepoksi nykyään tehty = turvalliset tiestöt, polut yms. paikat missä sitä voipi harrastaa. Että kaikki vaan liikkeelle!!!

    VastaaPoista
  2. Niin kaikki syyt ovat tekosyitä, toisinaan tuntuu siltä kun kuuntelee tai lukee urheilijoidenkin syitä miksi kunto ei ole sitä mitä sen pitäisi olla.
    Ja se on myös tosiasia että vuorokausi on meillä kaikilla 24 tunnin mittainen, alkaa ne työt mihin aikaan vain.

    Kyllähän sotienajan ja sen jälkeisen ajan eläneet ovat arkielämäsäänkin tehneet niin kovan päivätyön että nyky Suomalaisurheilijoilta vastaava rasitteisen harjoitteluohjelman läpivieminen ei onnistuisi.

    VastaaPoista
  3. Se on jämptisti nuin. Hyvin pähkinöity, Olli.

    VastaaPoista