torstai 17. heinäkuuta 2014

Ruskamaratonin reitti uudistuu.

Syksyn Ruska maratonin reitti muuttuu vähän viimevuotisesta.
Lähtöpaikka muuttuu Zero Pointin kohdalle, ja Rakkatie juostaan nyt tietäpitkin, entisen pyörätien sijaan, tämä antaa lisää tilaa alun ruuhkaisille kilometreille.
Rakkatien jälkeen käännytäänkin nyt vasemmalle Levinympäryystielle, jossa juostaan noin 1,5 kilometrin lisälenkki.
Täydenmaratonin juoksijat juoksevat kaksi puolimaratoninmittaista kierrosta, ja yleisökin pääsee hyvin näkemään missä vauhdissa juoksijat ovat.
Samoin lopussa oleva noin kilometrin lenkki jossa oli pieni ylämäkikin jää pois.
Myöskin entinen neljännesmaraton muuttuu 10 kilometrin kisaksi.
Kisojen lupa asiatkin ovat kunnossa, joten ei kun tuloksia tekemään.

Tapahtumahan on syksyn ykkösjuoksutapahtuma Suomessa.

Ruskamaratonin sivut löytyvät täältä.

9 kommenttia:

1. Reittimuutos vaikuttaa ihan hyvältä, Ruskamaratonin sivulla vain hiukan erit mutkat kuin täällä. Matka oikea, joten eikait ne pikku kiemurat siellä haitanne, jos juoksee mutkat suoriksi, niin aikahan se vain paranee...

VastaaPoista
  2. Joo, ehkä minullakin on sormenipelissä niiden pikkukiemuroiden poistumiseen.
    Kerroin etteivät juoksijat välttämättä ole kovin innostuneita ylimääräisistä tiukoista mutkista, niinpä net päätettiin jättää pois ja säilyttää se entinen lisälenkki.

3. Muutos että saadaan reittiä juoksua tukevaksi eli vähemmän mutkia ja mukulakiveä on aina tervetullut juttu.
    mutta ennätyksiä ei ruskaan kuitenkaan tulla tekemään tälle radalle ainakaan maratonin osalta kiitos vaihtelevien mäkien.

4. Niin eihän se reitti mikään helppo ole, eikä nopea, mutta komeat tunturimaisemat eivät tule ilmaiseksi, ainakaan juoksijoille.
    Mutta vetäisikö juoksu osallistujia jos se olisi jossain Lapin korpikylillä.
    Maratonilla nopeimmat reitit sijaitsevat maamme rajojen ulkopuolella, Suomen urheilukielteinen ilmapiiri estää sen ettei tasaisimpia leveitä valtateitä ei voi käyttää juoksukisojen järjestämiseen, useimmiten joudutaan juoksentelemaan mutkaisia ja mäkisempiä pyöräteitä.

5. Ajelin tänään vielä se ruskan reitin läpi kuntoilumielessä, mutta toki kaikki mittarit päällä.

Tänään Garmin sai matkaksi 21.180, eli 20 metriä vähemmän kun eilen.
    Tänään minulla oli myös samsungin tabletti tietokone, varustettuna Sport Trackers ohjelmalla, joka sai matkaksi 21.210
    Virallinen mittausväline sensijaan oli lähes itendtinen eiliselle mittaukselle, eli tänään tuli 4 metriä enemmän mittariin.
    Polkupyörän mittari (sen voi kalbroida vain 10 jaolla kilometriä kohden, ja loput rengaspaineilla) sai vain sellaisen noin matkan 21.280, eilen 21.290

6. Eli nyt Ruskamaratonin reitti on mitattu virallisesti ja uuden reitin tulokset ovat ennätyskelpoisia?

7. Reitti on ollut virallisesti mitattu aikaisemminkin, mutta aikaisemmin on kilpailusta jäänyt anomatta kilpailulupa SUL:llilta ja silloinhan liiton herrat eivät katso kilpailua viralliseksi, ja tulokset jäävät kirjautumatta virallisiin tilastoihin.
    Sama ongelmahan oli tänävuona esim:Aurinkomaratonilla ja Rovaniemi marathonissa ja monissa muissakin kilpailuissa.

No vuonna 2012 Ruskamaratonilla tapahtui puolimaratonilla inhimillinen erehdys ja juoksijat käännytettiin 76 metriä liian aikaisin takaisin, ja matka jäi 152 metriä lyhyeksi.

8. Kiitos Olli tiedosta. Tarkkaa mittaustyötä olet jälleen tehnyt!

9. Kiitos Olli tiedosta. Tarkkaa mittaustyötä olet jälleen tehnyt!