lauantai 14. joulukuuta 2019

Torrevieja tänään.

Tämän helteisen päivän kruunasi Torreviejan iltajuoksu.
Oikeastaan kokopäivän kuljeskelin pitkin katuja, siinä tuli mieleen että kun näin paljon käveleskelyäkin jalka kestää voi sillä juosta hitaalla vauhdilla tuon 5 kilometrin kisankin, kun sinne on kuitenkin tullut ilmoitauduttuakin.

Juoksu alkumatkan ruuhkissa vähän jännitti, kokoajan pelkäsi että joku astuu kantapäille tai itse kompastuu katukaivonkansiin tai hidastustöyssyihin.
Senverran oli vielä takaraivossa parinviikontakainen kaatuminen.
Kun juoksutila väljeni, pelkokin väheni, tämä oli sopivajuoksu juosta peikkoa pois selästä. Oma juoksuni tuli taivallettua noin 5.20 kilometrivauhdilla.

Juoksussa oli Suomalaisosanottoakin ihan mukavasti, tulokset löytyy tästä.







Pari kuvaa päivän kävelylenkiltä.

6 kommenttia:

  1. Moi. Hienoa että jalka alkaa kestämään ettei koko reissusi mene mekaanikon hommissa. Itse olen tulossa tammikuun puolesta välistä helmikuun loppuun Fuengirolaan juoksentelemaan. Kokeneelta Espanjan kisailijalta kysynkin, mistä saisi tietää tuon alueen juoksukisoja ja pitäisi vielä olla sarja viiskymppiselle. Kiva olis kisata vaikka fokus onkin peekoo lenkeissä.
    Ps. Kiitos vielä siitä kalevan kisojen lehtikuvasta

    VastaaPoista
  2. Hei Tuo kisojen hakeminen on sellaista nettisurfailua vaativaa puuhaa, kun kaikkia kisoja ei ilmoitella yksillä sivuilla.
    Muistaakseni Torrelmolinoksen puolikas juostaan aina tammi helmikuun vaihteessa, Marbellassa ja Antquerall on usein kisoja ja Malagassa olen itsekkin juossut kisoja.
    Runnedialla voi hakea, se on nykyisin aika heikosti päivitetty, mutta näkee mihin aikaan missä on edelisinä vuosina kisoja juostu, niin kun saa kisan nimen senhän voi guugletta, ja useimmiten ne kisasivut jostain löytyykin.
    Corriendovay sivustolla on kyllä paljon kisoja ympäri Espanjaa, mutta en ole koskaan katsonut sensuunnan kisoja, mitä sieltä löytyisi.
    Ei kun pitkäjänniteistä koneella istumista niin kyllä niitä kisoja löytää.
    Onhan ne Espanjan kisojen tunnelmat ja tarjoilut niin paljon parempia kun Suomen järjestetyissä kisoissa, että kiva niissä on käydä, näin vaivasenkin.

    VastaaPoista
  3. Tuossa on jo hyvin infoa mistä aloittaa. Luulisi että tuon tason maassa on juoksijalehden kaltainen kisasivu mut taas nähdään että meillä on asiat täällä hyvin hoidettu, ei tartte ko hurauttaa paikalle:)

    VastaaPoista
  4. Maa oon suuri, ja aktiivinen kisojenjärjestäjä, yhdessä viikonvaihteessa (joulu/uusivuosi) voi olla kisoja jopa enemmän kun Suomessa kokovuona, Tai siis Juoksijalehden kisakalenterissa.
    Hyvä jos puolet Suomen juoksukisoista löytyy lehden Kalenterista.
    Ei monetkaan pienet kisat löydy lehden listoilta.
    Espanjan mittakaavan mukaan meillä ei ole kun muutama tai muutamakymmen isompaa kisaa.
    Täällä kisoihin osanottajamäärät on rajoitettu useissa kisoissa tuollaisissa alle 1000 osanottajan kisoissa kannataa olla hyvissä ilmoittautumassa että mukaan pääsee.
    Itsellänikin on muutamankerran jäänyt kisa väliin liian myöhäisen ilmottautumisyrityksen takia.
    Täällä vain harvoissa kilpailuissa on mahdollista ilmoittautua paikanpäällä.
    Näin kisat menee ainakin täällä seudulla.

    VastaaPoista
  5. Hyviä lisäyksiä ja loistavaa että huomautit tuon mahdollisen osallistujamäärän ja ilmoittautumisen. Tottahan tuo että meillä voi varttia ennen lähtöä vaihtaa raha kisalappuun ym. Ei sitä kisatapahtumien eroa tällanen Espanjan kisailun ensikertalainen ymmärrä ennen kuin on käynyt paikan päällä toteamassa. Kisasivustoihin en ole tutustunut mutta ilmeisesti Espanjaa olisi hyvä hiukan osata.

    VastaaPoista
  6. Täällä tosiaan osanottajia kisoihin löytyy.
    Se on yleensä poliisi tai siis jokin muu organisaatio joka muut, liikenne, turvallisuus yms. määrittä paljonko juoksijoita ko. reitille voi ottaa.
    Samoin täällä on polisi kisapaikoilla ja suurenosan liikenteen järjestelyistä suorittaa.
    Lisäksi kun täällä monissa kilpailuissa myös numerolapuun painetaan nimi, kisassa on myös aina vähintään T-paita yleensä myös muita lahjoja, niiden hankinnan kannaltakin täytyy myös olla aikaa tavarat hankkia ja osanottajalaukku pakata, ja runsaat syömiset ja juomiset juoksijoille kisan jälkeen hankkia.
    Kielitaitohan aina auttaa, joskus voi jopa neuvotella itsensä mukaan kisaan, jos on ilmoittautuminen myöhästynyt tai joku kämmi on käynyt ilmoittautumisissa.
    Meikäläinen kielitaidottomana (myös Suomenkielen taito puuttuu) turvautuu kisailmoituksia lukiessa, ja ilmoittautumiskaavaketta täyttessä googlen kääntäjään, kyllä silläkin asioista selvää ottaa, kun hieman käyttää luovaa ajattelua.
    Ihan ystävällistä ja auttavaa kansaahan Espanjalaiset on, ja apua saa asioiden hoitamiseen helpostikkin jos yhteinen kieli sattuu löytymään.

    VastaaPoista