perjantai 23. lokakuuta 2020

Tuiki tavallinen tyyppi.

 Tuiki tavallinen tallaaja, Yuki Kawauchi.

Lukion hallintointitoimistossa normaalia 40 tuntista työviikkoa tekevä Yuki Kawauchi on kyllä kaukana tavalisesta, kun juoksemaan aletaan.
Citizen Runner lempinimen saanut 175 cm ja 62 kiloinen juoksija omaa korkeamman hapenottokyvyn kun kukaan muu Japanilaismaratoonari  82 mil/kg.
Erikoista on myös hänen lihasrakenteensa, hallitsevina ovat nopeaan voimantuottoon erikoistuneet solut, omaa myös ACTN3R577X geenin.
Tyypillisesti tällaisen solutyypin omaavat ovat 100 m juoksijoita.

Harjoittelu on hyvin maltillista, noin 150 kilometriä viikko, yhdellä päivittäisellä harjoituskerralla.
Ei taida olla mukana kilpailujen kilometrit??
Peruslenkki 20 kilometriä, kerranviikossa 10 x 1000 m, viikonloppuna kisa, tai nopeampivauhtista juoksua. 
Ruokapuolellakaan ei mitään ihmeelisempiä säätöjä, normaalia Japanilaista perusruokaa, paitsi aina ennen maratoonia on saatava hampurilainen.

Japanin yu liiton johtava tutkija onkin sanonut, "Hän on fiksu juoksija, hän ajattelee itse".

Hallituksen työntekijänä hän ei  ole saanut otta vastaan, bonusrahaa, kenkäsopimuksia eikä sponsorointia, palkintorahat toki on saanut pitää itse.

Niinpä hän on  tämän vuoden huhtikuussa irtisanoutunut työstään, ja päättänyt omistautua juoksemiselle, nähtäväksi jää paraneeko vai huononeeko tulokset tulevaisuudessa.
Mutta enää ei tarvitse soittaa työnantajalle jos palkintojen jako on seuraavana päivänä, kuten voitettuaan Bostonin maratonin.
" Anteeksi mutta voitin Bostonin maratonin. Olisiko mahdollista saada toinen vapaapäivä".


Hyvin mies kerkeää juosta puolitoistakymmentä marationia ja samanmäärän puolikkaita yhden ylipitkänjuoksun sekä runsaasti lyhempiäkisoja lisänä vuodessa, ja kaikki tämä työn ohessa!!!
Ja vielä palautuukin tuollaisesta urakasta, ja vauhti luonnollisesti juoksuissa paljon kovempi kun Suomalaisilla koskaan..

Meille hitaammin taivaltaville maratoonareille panen vielä tähän, nuorimman ja vanhimman kolmentunnin alittajan maratonilla.
Nuorin: (11 v. 65 pvä)  Paul Wesley USA 2:50:02    1980 USA
Vanhin: (74 v. 35 pvä)  Ed Whitlock CAN 2:58:40   2005 Rotterdam

Kovia on nämäkin pojat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti