lauantai 19. kesäkuuta 2021

Että ymmärtäisin.


 Yhen hanskan mies kesäkelissä.
Tunnotonta sormea palelee, onko se silloin tunnoton??..

Särky kädessä kävellytää pientä kilometrin kahden lenkkiä useinkin.
Ja nyt tietysti olen tarkaakin tarkemmin seurannut autoilijoiden käyttäytymistä risteyksissä joissa tien vierellä kulkee pyörätie.

Surutta siihen vedetään paljoa katselematta, ja suuri osa jää poikittain siihen pyörätielle odottamaan liikenteen sekaan pääsyä.
Miksi?.. Yleensä pyörätien ja ajoradan välissä on autonmitta tilaa, ja jos ei ole miksi ei voi jäädä odottamaan sinne ennen pyörätietä.??..

Joskus aikoinaan kun autoilin ihmettelin samaa, minkä hekumanhuipun tarjoaa se suojatiellä poikittain pysäytetyssä autossa istuminen.? Kokeilin itsekkin sitä, mutta tunsin vain häpeää tukkiessani muiden liikkumisen.

Nyt tässä tapaturmassa eteeni autonsa ajanut oli sanonut puolustukseksi
 " En nähnyt sitä pyöräilijää".

Tällaisessa tapauksissa mielestäni pitäisi kortti ottaa pois, ja palauttaa vasta näön ja näkökentätutkimuksen jälkeen, jos on edellytyksiä.. Ainakin kirkaana aurinkoisena päivänä pitäisi kyllä nähdä, jos katse on vähänkään liikenteessä!!.

Kävin katsomassa risteystä missä onnetomuus tapahtui, kyllä siitä ihan hyvä näkyvyys oli pyörätielle, eteenkin kun tiellä on vielä 30 km nopeusrajoituskin. Ja jos ei muuten näkisi täytyisi vaikka pysähtyä, eikä ryntäillä summanmutikassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti