maanantai 18. lokakuuta 2021

Testailin juoksussa pehmeämpää kenkää.

Tänään testailin juoksemista tällaisilla new balance fuelcell kengillä.

Kenkähän ei paina juuri mitään, voi tuntea itsensä ihan "kevytkenkäiseksi".
Mikään hyvä kisakenkä ei silti ole kyseessä, vaan sellainen pehmeä vaimentava kenkä vailla hyvää ponnistustuntumaa.
Kuvailisin tuntumaa vähän kun laskuveden aikaan merenrannalla juostessa, kiva juosta, mutta vauhti ei toki ole sama kun asfalttitietä juostessa.
Enkä usko kengän vaimennusominaisuuksien tuollaisena pysyvän kovinkaan pitkään, ehkä sadan tai kahdensadan kilometrin verran?.

Täytyy vain kaikenlaista kokeilla, juoksemisen halut olisi kuitenkin kovat.
Ehkä se ostattaa viellä niken hiilikuitu pomppukengätkin kokeiltavaksi.

En kyllä varma ole onko se juoksuaskeleen tärähdys, vartalon kiertoliike, voimakaampi hengitys, vai mikä, kipua kuitenkin juostessa tulee noihin katkenneisiin kylkiluihin?.
Kävellä kyllä kestää.. 

Vajaa pariviikkoa ja tulee puolivuotta kolarista.
Terveystilanne olisi sama vaikka minut olisi jätetty sinne ojanpenkalle, 
sairaalaan kuljettamisen sijasta.
En minä tiedä.... Miten tätä pitäisi ajatella.. 😟 

6 kommenttia:

  1. Kesällä 2020 juoksulenkilläni pyöräilijä ajoi kovalla vauhdilla takaa päin päälleni, lensin kaaressa hiekkatielle, olkapääni murtui. Alkoi vaikeat ajat. Halusin juosta, jokainen askel ja tärähdys sattui, siitä ei tullut mitään. Kokeilin kaikkia tossuja, teippausta, pehmeää alustaa ym., kävelin todella paljon (vrt. Paavo Nurmi). Vuoden kesti, nyt kesällä 2021 oli ok. Kannattaa syödä myös kalkkitablettia.

    VastaaPoista
  2. Kovasti samantyylistä on ollut minunkin toiminta, kävelyä on tullut jonkinverran harrasteltua, kun se ei lisää kipuja,
    Alustoja, kenkiä, teippauksia, lääkityksiä ym. on tullut vaihdeltua ja apua etsittyä jos minkälaisista jumpista ja venytyksistä.
    Ei juurikaan apua ole ollut.
    Sormen hermovamma ei ole yhtään muuttunut tapahtuman jälkeen, kylkiluiden kipu suorituksissa hiukkasen helpottunut ajan kuluessa, mutta ikäväst nekin napsuu ja paukkuu, ja ärtyy suorituksenkuluessa.
    Hermoon tällainen ottaa..

    VastaaPoista
  3. Kisakenkänä tämä NB:n malli on omien ja monen muunkin kokemusten perusteella erinomainen (tosin kyllä kallis): https://www.intersport.fi/fi/tuote/new-balance-fuelcell-rc-elite-v2-m-juoksukengat-56553003/ Jaloille myös ehkä "armollisempi" kuin esim. Niken hiilikuitukenkä.

    VastaaPoista
  4. Tuo rc malli on hiilikuitulevyllä, kun taas tuo juoksemani kenkä ilman hiilikuituvahvistusta.
    Ja tosiaan kengän sopivuuteen vaikuttaa paljon myös se kuka kenkää juoksee, jokaisella meillä on omat ominaisuutemme, voima, painö, juoksutyyli ym, sellainen
    Kenkäarvioni oli miten minulle toimii, ja ennenkaikkea autaako juoksematon hyvinvaimennettu kenkä tähän kylkiluiden kipuongelmaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo NB:n hiilikuitukenkä on myös todella pehmeä vaimennukseltaan. Ajattelin mainita sen yhtenä vaihtoehtona kun pohdit tuossa että pitäisikö kokeilla myös Niken hiilikuitukenkiä.

      Poista
  5. Tuo on harmi kun näitä nykyisiä kenkiä ei pääse sovittamaan liikeessä, ei ainakaan Rovaniemellä, aika suppeat valikoimat noissa liikkeissä.
    Hinnatkin on uutuismalleissa sillä tasolla että kun kuvan perusteella valitsee, vähän aina arveluuttaa onko koko sopiva ja minkätuntonen kenkä on jalassa.
    Sovitetussakin kengässä totuus täysin paljastuu vasta ensimmäisten lenkkien myötä.
    Mutta hyvä saada vihjeitä kenkää juosseilta, vaikka se henkilökohtainen kokemus vasta paljastaa, oliko kenkä minulle hyvä.

    VastaaPoista