sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Vaihtoviikot.

Nyt eletään aikaa jolloin talviurheilulajit vaihtuvat kesäurheilulajeihin.
Viikonvaihteessa täällä Rovaniemellä hiihdettiin ja hypittiin mäestä hyvissä olosuhteissa, yöpakkaset pitivät ladut loistavassa kunnossa ja sää oli aurinkoinen.

Pyhtäällä puolestaan ratkottiin ensimmäiset juoksulajien Suomenmestaruudet maantiejuoksussa.
Naistenpuolella Aliisa Vainio jatkoi hyviä juoksujaan ollen ylivoimainen voittaja.
Rovaniemen Johanna Peiponen otti hopeisenmitallin ihan kivalla tuloksella, 1:13:39
Miestenpuolella käytiin tiukkaa kisaa kärkisijoista, viisi ensimmäistä alle puolenminutin sisällä. 

Rovaniemellä juostaan ensi lauantaina talvisarjajuoksua, jota täällä on järjestetty kohta 50 vuotta, mutta kun vielä ei ole puolivusisata juoksu, panen tähän samankuukauden sarjajuoksun lehtileikkeen 40 vuoden takaa.



Oma kesä-talvi-kevät totutteluani en ole oikein saanut asettumaan uomiinsa, niinpä olen pysytellyt enempi poissa urheiluharrastuksista, etten vain vääränkauden lajien harrasteluun sekaantuisi.
No kuntosalilla olen sillointällöin käynyt nuokkumassa, se kun ei ole oikein vuodenaikoihin sidottu laji.


Noin kuukausi sitten otettu kuva, talveakohden lähtö on aina vastenmielisempi kun kesääkohden meno.

5 kommenttia:

  1. Luin nuo tulosluettelossa olevat nimet, enää vain 4 - 5 tulosluettelossa olevaa juoksijaa jollainlailla jatkaa juoksukisoissa käyntiä, edes jossain muodossa.
    Aika tekee tehtävänsä.

    VastaaPoista
  2. Tääl on kuukausi männy melko ratevasti. Kelit ollu kyl hyvät, ja Uunoki vähä juoksennellu. Sähkölaskuu ei vieläkään saatavissa, juomalasit ei maksa mitään. Quironissa jouvuin käymää, mut asia oli pelkkä selvitysluontonen...heh...Pialle soitto selvitti homman..toine vaihtoehto ois ollu käyvä jonottelemaa vuoronumeroo ja muuta. No onneks ei tarvinnu. Tsemppijä sinne eloon. Mie jo rupijan harjottelemaa välihousujen käyttöö, ko lysti lähestyy loppua. T.uuno

    VastaaPoista
  3. Jos itse olisin harjoitellut kuten tuo Paksuniemi aikoinaan, niin se olisi ollut joko alle 28 min. kymppi tai joka paikka hajalla. Mies itse kertoi harjoittelustaan mulle parikymmentä vuotta sitten, niin sen perusteella vain kerroin. Ilmeisesti äijä säilyi ainakin sen pari kertaa jotenkin ehjänä siitä rääkistä, jos vaikka kympin ennätystä katsoo. Oma harjoitteluni oli siihen rääkkiin verrattuna melkoista lekottelua. Talvella ei kyllä oikein mitään ulkona voinut tehdäkään, mutta peruskuntoa sain ainakin vähän että pystyi ensimmäisen kerran kuivaa asvalttia nähtyään juoksemaan ainakin 1.08 tai jotain.

    VastaaPoista
  4. No hyvä kun juomalaseista ei korvauksia vaadita, se on sokeanelämä semmosta pienempiä esineitä ja vielä läpinäkyviä tahtoo nähdä huonosti.
    Sähkölasku tulee ajallaan, ilmottele sitten niin laitan osuuteni tilillesi.
    Quironissa on hyvä vierailla, täällä Suomessa se lääkäriin pääsy onkin vähän takkusempaa.
    Mulle tuli aika magneettiin kesäkuun alkuun, juhannuksen jälkeen sitten urologille.
    Täällä lupaillaan että viikonvaihteessa kevääntulo ottaa vähän pakkia, eteläsuomessa jatkunee vähän kesäisempänä.

    VastaaPoista
  5. Mie innostuin pyöräilystä, kävin joka päivä ja kun talven olin vain pesässä makaillut talviunilla, vilustuin tietysti. Kuumeessa useamman päivän tai yön oikeastaan. Toisaalta oireet muistuttaa kerran kokemaani akuuttia kilpirauhastulehdusta, toivottavasti ei kuitenkaan sitä ole, kun kortisonin syönti lihottaa, jos siihen taas joutuisi, peräti 3 kk piti silloin S Hyviä vointeja sinne! yödä. Terkkuja sinne Sepoltakin! 😊Tänä aamuna linnunruokinta paikallamme napostele valkoinen suloinen jänis!

    VastaaPoista