sunnuntai 1. lokakuuta 2023

Ennakkomainontaa.

 

Täytyy mainostaa jo näin aikaisemmassa vaiheessa RDS:n talvisarjajuoksukauden avausta, toivossa että saataisiin runsas osanottajamäärä.

Osanottajaennätys on vuoden 2004 lokakuun kauden avauskilpailussa 181 juoksijaa!.

Osanottajien määrään vaikuttaa monet seikat, mm. lähtöviivalle asettautuminen. 

Omalta osaltani ensimmäinen sarjajuoksuni juoksin syksyllä 1979.
Olin muuttanut Rovaniemelle -78 kesällä, mutta pari ensimmäistä talvikautta työskentelin Norjanpuolella, eikä sarjajuoksu ja kotona käynti viikonloput oikein sattuneet samaan aikaan.

Elikkä 21.10 -23 juostavaan juoksuun minulla tulee 43 v. 11 kk. ja 2 pvä.
 (16 064 päivää) ensimmäisestä sarjajuoksustani. 

Siinä välissä on juoksukilometrejä tullut juostua syyskuun loppuun laskettuna 
174 376 kilometriä, ja jokunen kilometri tulee lisää vielä lokakuulla.

Urheilun harrastaja tietää menneistä omista tekemisistään, yleensä paljon enemmän kun ihmiset yleensä.
Kiitos harjoituspäiväkirjan.

Siitä se sarjajuoksu perinne on käynnistynyt.

5 kommenttia:

  1. Minä en ole laittanut ylös ainuttakaan juoksukilometriä lähes 20 vuoteen, enkä myöskään käyttänyt sykemittaria. Ennen tuli lisäksi vedettyä kaikenlaista lisäravinnetta, urheilujuomaa, palautumisjuomaa, rautaa, ym. sallittuja aineita. Myös viinaa aina silloin tällöin. Ei mitään noista enää yli vuosikymmeneen. Nykyään otan vettä mukaan, ja joskus jotain laimeaa mehua. Mitä nyt välillä nyt meinaa vähän huipata pidemmällä/kovemmalla lenkillä, mutta sisulla siitä selviää.

    Arvioisin, että 90-luvun lopusta alkaen laskettuna olen jo kolmannella maailmanympärysmatkalla. Kun keskivauhti on ollut vielä reilusti alle 5 min./km, niin onhan siinä ainakin jotain tullut tehtyä. Ihan hyvin, kun yli puolet tuosta matkasta on juostu ilman tippaakaan urheilujuomaa.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuli kolme maapallon ympärysmittaa juoksukilometreissä 2005 paikkeella. Senkin jälkeen on juoksentelua tullut, mutta kirjanpito loppuu noihin aikoihin. Muistelisin että talvisarjajuoksijoiden osallistujaennätys on 183 juoksijaa.

      Poista
  3. Seuransivuilta katsoin, historiikistä Lapinkansan jutussa
    sanotaan 181 juoksijaa.
    Muisti ei minulla noin kauas yllä, kun kallon kuvauksissakin sanotaan, väljä likvoritila eteenkin fronttaalitasolla, eli aivot on surkastuneet.

    VastaaPoista
  4. Vielä tuosta juoksukilometrien määrästä. Eli kun itse 2000-luvulla kilpailin, niin en ollut oikeastaan vielä ehtinyt harjoitella kunnolla koko lajia. Nyt olisivat jo pohjatkin kunnossa, jos vain aikakoneen keksisivät.

    VastaaPoista