perjantai 8. maaliskuuta 2024

On se vähän.

En toki tarkoita juoksijoiden määrää 1999 juostussa talvisarjajuoksussa.

Se on meikäläisellä sarjanvaihto vuosi, vieläköhän sitä saa kisastartteja sarjassa 75 vuotiaat.
Se kilpailujen määrä vähenee ikääntyessä, kun ei vain pysty kisailemaan.
Itselläni kilpaillessani sarjassa:
60 v.  kilpailuja 102 kpl.
65 v.  kilpailuja   66 kpl.
70 v.  kilpailuja   28 kpl.

Määrä on laskeva kun lehmän häntä, en jaksanut harjoituspäivääkirjoja 50 vuoden ajalta selata, että missä sarjassa kilpailumäärien ennätys olisi ollut.

Mitenkähän ensikesänä Lapinalueella on kisoja tarjolla.
Ennen vanhaan kisaa löytyi ihan kivasti,
mm. vuona 1981 juoksin 42 kilpailua, ja niistä 36 Lapinläänin alueella.

Huomenna sitten Koskenkyläntiellä juostaan talvisarjajuoksua, itsellä tavoitteena katsojan osa, jos luonne kestää väsymyksen ja särkyjen keskellä. 

6 kommenttia:

  1. moi,onhan tuo nykyyään peräksijuoksuksi menny,olin tässä silmäoperaatiossa eikä oikein ole haluja juosta 2 viikkoa rauhallisemmin.2 tarttia oli viimekesänä eikä taija tulevana kesänä olla yhtään,näin se vanhuus tulee ei voui mittään.voimia sulle terv.raija ja kauko

    VastaaPoista
  2. Semmosta on vanhuus, eihän tämä herkkua ole, Meikäläistäkin myrkytetään lääkkeillä, ja parikin leikkausta on ohjelmoitu tehtäväksi, vähän vain nuo lääkitykset häiritsee silläkin saralla.
    Olisihan se vanhojen ukkojenkin kiva kisailla, kun se olisi niin mukavaakin, mutta kun meinaa keho loppua ennen kun kuolee.

    VastaaPoista
  3. Eihän tämä kärvistely kaksista ole tiistaina kävin rebatha lääkettä ja nyt on jalat siinä kunnossa ettei 100m jaksa kävellä,on uusi kolesterolilääke.Lääkäri ehdotti tuota kun muut kolesteroli lääkkeet ei sopinut mainitti ettei tule lihaskipuja,toisin kävi.

    VastaaPoista
  4. Mulla sama juttu noiden kolestroli lääkkeiden kanssa,
    Useampia stadiini lääkkeitä kokeiltu, ei sovi, lihakset tulee niin kipeiksi.
    Olin vuosia etten käyttänyt mitään, nyt vuodenverran olen käyttänyt Ezetimibe lääkettä, ei aiheuta minulle oireita, ei tosin ole mitenkään tehokas lääke yksinään tuhon kolesterolin alentamiseen.
    Olen kuitenkin käyttänyt kun ei niitä lihasoireita ole aiheuttanut, ja on vielä suhteellisen halpa lääkekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja tosiaan rebatha maksoi minulle 475eur.Pitänee tuota ezebimiä kokeilla.

      Poista
  5. Ei niitä kisoja enää ole kuin ennen vanhaan. Itse en tosin ole ollut mukana kuin vuosituhannen taitteesta alkaen, ja lopettanut kilpailemisen kokonaan 2010-luvun alkupuolella. En siksi voi alkaa puhumaan nykytilanteesta mitään, eikä se oikeastaan edes kiinnosta minua. Silti näin ulkopuolelta tarkasteltuna voi todeta, että juoksun harrastamisen kulttuuri on muuttunut Suomessa, ei ainoastaan Lapissa. Nyt ollaan tietyllä tapaa uuden alussa, ja asennoituminen on mennyt koko ajan oikeaan suuntaan.

    ps. Ei puolimaraton 1.08:een ole yhtään huono aika, jos asiaa tarkastellaan harjoitusolosuhteiden valossa. Voittaisiko esimerkiksi Roki otteluita etelän kovia joukkueita vastaan, jos heillä ei olisi huippuluokan harjoitusolosuhteita?

    VastaaPoista