M - 60 v.  21        "

Huomenna sitten normaali-ikäiset, kisaavat omista Suomenmestaruuksista.
Areenasta TV-lähetys, ja kooste myöhemmin tv-kakkosenpuoleltakin.

Joskus jossain maastokisassa otettu kuva.

Korjauksena osanottajamääriin M - 45 v. maaliin tuli 26 juoksijaa, ollen näi kilpailun väkirikkain sarja.

Huomenna sitten alaikäisten juoksut, koska nämä tämän päivän juoksijat olivat aikuisurheilijoita.
Areenasta 6 ja ½ tunnin huki kisojen katsontaa, koville nuo maastojuoksut ottaa, vaikka ei parketilta mihinkään poistukkaan.

6 kommenttia:

1. puhti loppu meni kävelyksi mutta piti käydä kun ei pohjosenpoikia muita näy,reetanaan kyllä mutta mikä,ennen oli täältäkin pari autoa porukkaa kisoihin,ja joskus pärjättiinkin.

VastaaPoista
  2. Joo saatiin parin auton porukkoja kisoihin, ja osa oli vielä tullut omin kyydein paikalle, ja vähintään 9 hengen auto vuokrattiin kisareissulle,
    Olihan niillä kisareissuilla hurtti huumori mukana niin kisareissut olivat mukavia yhteishengen luontireissujakin.

3. No ei kai sinne kukaan enää nykyään viitsi mennä, kun 30-vuotiaiden sarjakin on kohta jo veteraanisarja Suomessa. Itse kun kilpailin, tai aloitin kilpailemisen, niin olin pari vuotta vaille veteraani, muiden silmissä. Toisiasiassa minulla olisi ollut kymmenisen vuotta aikaa nostaa tasoa, mutta meini kaikki motivaatio siihen asenneilmastoon. No, juoksuhan nyt on vain hauskaa ajanvietettä, turha sitä on liian vakavasti ottaa.

4. Niin 30 vuotiaat on Suomessa veteraaneja, ei maastoissakaan saatu edes kaikkia mitaleja jaettua, kun ei ollut juoksijoita.
    Kolmekymppiset ja vielä kolmevitosetkin maailmalla yleisurheilussa ovat ihan maailmanennätystason urheilijoita, pitemmillä juoksumatkoilla ja heittolajeissa.
    Rahan ahneuksissa Aikuisurheiluliitto varmaan jo pohtii pitäisikö 25 vuotiaat luokitella veteraaniurheilijoiksi.

5. Se, että hiihtäjä dominoi 22v sarjassa sm-maastojuoksua, kertoo melko hyvin Suomen nykyisen juoksutason. Tämä Ståhlberg on toki lahjakas kestävyysurheilija, mutta harrastajia täytyy saada lisää, jotta kilpailu kovenee. Toisaalta hänen mestaruutensa kertoo sen, että Suomen hiihdossa on tulossa todella kova ja lahjakas sukupolvi.

6. Jatkaisin vielä tuohon edelliseen, että riittävä luontainen hapenottokyky ja nuorena aloitettu kova harjoittelu ovat kaksi ratkaisevinta tekijää. Juoksutekniikan voi oppia myöhemminkin, mutta ominaisuuksia ei voi loputtomiin kehittää. Juoksun taloudellisuus on sitten vähän monimutkaisempi juttu, eikä sitä voi kehittää kovin nuorena huippuunsa. Näin oman näkemykseni mukaan 19-22v sarjoissa ei ihan kärjessä olevista voi vielä 25-30v ikävälillä kehittyä koviakin juoksijoita, jos hapenottokapasiteettia on vielä varaa kehittää, ja juoksun taloudellisuutta kehitetään myös. Esimerkiksi naisten 22-sarjan voittaja ei ole koskaan ollut junioritähti, mutta oli nyt ylivoimainen. Hänen kohdallaan on ilmeisesti tehty oikeita asioita.