maanantai 27. toukokuuta 2024

Henkinen valmistautuminen on alkanut.

Tämä kesäkausi -24 on meille sohvaurheilijoille rankka jobi.
Parinviikon kuluttua se alkaa tiivis tv:n tuijottelu, 
EM-kisa, olympialaiset, SM, Ruotsiottelu, timanttiliiga, GP ym. kisalähetykset pitävät urheiluhullun tv:n äärellä, poissa muusta pahanteosta.  

Tänään taidettiin lähennellä jo hellerajaa täällä Rovaniemellä.
Olihan mukava lähteä lenkille kun ei tarvinnut arpoa minkä verran sitä vaatetusta tarvitsee.
Neljätoistakilometriä kuudenminuutin kilometrivauhdilla, jonka jälkeen ihan kuolemanväsynyt, piti tuntikaupalla makailla ennen kun postilaatikolla ja roskapussin viennille jakso.
Jotain extra väsytysainetta noissa minulle syötettävissä pillereissä on.


Näissä keleissä on kivaa, kun vielä ei ole sääskiä eikä kärpäsiä haitaksiasti, mutta se ei ole kun päivien kysymys kun verenimijät saapuu.
Sittenpä sitä onkin parempi pysyä sisätiloissa talvea ootellen.


1 kommentti:

  1. Viime aikoina on nähty kovia suomalaisaikoja pitkillä matkoilla. Pitkäaikainen toiveeni näyttää pikku hiljaa toteutuvan, kun vanhat, kaikenlaisilla epäilyttävillä keinoilla saavutetut ratamatkojen SE-tulokset siirtyvät historian lehdille. Mustafe Muuse näytti jo esimerkkiä, ja kaiken osuessa nappiin hätyyttelee vitosen SE-tulosta jo syksyllä. Myöhemmin sama kaveri rikkoo kympin SE:n, tai sitten sen tekee joku muu näistä kovista nuorista kavereista.

    Ajat muuttuvat. On hienoa, että vuosikymmeniä kestänyt kestävyysjuoksun alennustila näyttää olevan lopuillaan. Kenenkään ei pidä ihailla 70-luvun "suurjuoksijoita", koska siihen aikaan systeemi oli erilainen, urheilijoilla kaikki likaiset keinot käytössä, ja testaus täysin olematonta. Nyt puhtaat urheilijat tekevät samaa tulosta, kohta parempaa. Jos joku vielä kokee kylmiä väreitä joidenkin Virenin ja kumppaneiden juoksuja katsoessaan, niin neuvoisin jo vaihtamaan levyä.

    VastaaPoista