keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

En ole heittänyt kirvestä kaivoon.


Loppukuusta olen virallisesti seitenvitosten sarjalainen, kansainvälisestikin.
Enkä aio heittää kirvestä vieläkään kaivoon, kisastartteja on saatava tässäkin sarjassa. 


Joskus on tullut mieleen heittää jo kirves kaivoon, mutta se on aina krampannut käden nyrkkiin, ihan rystyset valkoisena on kirvesvartta puristanut, niin eihän se ole onnistunut.
Ja ne kaivotkin on ennestäänkin aina kirveitä täynnä.

Se on näin urheiluhullua monesti ihmetyttänyt.
Kun monet juoksunharrastajat ovat lopettaneet kisoissa käynnin, joko vaivojen, sairauksien tai kuka mistäkin syystä, monia ei sen jälkeen kisapaikoilla näy.

Minulla pitää olla kyllä itsestäni riippumaton syy, jos en kisapaikalla ole norkoilemassa kun lähialueella kilpaa juostaan.
Jokaisella on oma suhtautumistapa omaan juoksemiseensa, ja myös siihen minkä verran muiden suoritukset kiinnostavat.

Itselläni urheiluhulluus on sitä pahinta laatua, kiinnosta niin huippu kun harrastetason urheilu, ainakin silloin kun juoksusta puhutaan.

6 kommenttia:

 1. No mulla ei ole ollut kyllä paskankaan vertaa hinkua mihinkään kisoihin yli vuosikymmeneen, etenkään kun kukaan ei halunnut loppuvuosina edes tuntea minua. Muistelen vaan sitä 71 millin lähtötasoani vuodelta 2000, ja juoksen sub-4 min. km lenkkejä rennon letkeästi, hengästymättä lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Suomen kisat eivät kiinnosta, niin onhan niitä tapahtumia ulkomaillakin, esim. Ruotsissa ja Norjassa. Jos olet noin kovassa kunnossa, että 4 min/km ei hengästytä, niin käy siellä tekemässä kunnon tulos vaikka puolikkaalla tai maratonilla. Jos et muuten niin ainakin todistaisit sillä, että et puhu puuta heinää kuntoasi kehuessasi.

   Poista
 2. Mulla se on kova urakka viikonloppuna seurata kisoja. Olen aikuisurheilioiden mestaruuskisoissa toimitsijana kolmena päivänä aamu 9-20 välisen ajan. Lalit: pituushyppy, korkeus ja kolmiloikka.

  VastaaPoista
 3. Siellä sitä on monen ikäistä känttyrää pyrkimässä irti maan vetovoimasta.
  Kävin aamusella 11 kilometriä hölkäämässä, tänään tuntui maan vetovoima erityisen voimakkaalta.

  VastaaPoista
 4. Minäkin oon alotellut uuestaan hölkkäileen. Saivat tahistimeen paremmat sääjöt niin juoksu on vähän normaalimpaa. Kaukana on vauhdit entisestä. Se on jännä piire kun nykyään loppulenkistä on parempi meno. Eilen tein 15 km lenkin. Lopussa ylsin jo huimaan 5.15 min/km vauhtiin kevyesti hölkäten. Parhailla viikoilla on kertynyt 75 juoksukilometriä ja muu liikkuminen siihen päälle.

  VastaaPoista
 5. Ihan hyvää kilometrivauhtia lenkkeilet.
  Mulla yleensä vauhti kuutta minuuttia, tai yli.
  Keskisykkeet lenkillä 110 paikkeilla.
  Kuun lopulla loppuu tubi lääkekuuri, toivottavasti sitten jaksaisi vähän ripeämmin edetä lenkillä, keskisykkeet lenkillä pitäisi myös saada korkeammaksi.

  VastaaPoista