lauantai 12. lokakuuta 2019

Jänismettillä.

Hyvin on mies saalista saanut jänismettällä käydessään.
Valkopaitainen on metsästäjä, loput jäniksiä.
Kuva: Reutters.
Tänään on maratonien seurantapäivä, ennätyskoe, sekä Vantaa, ja sunnuntainahan lisää seurattavaa.
Juoksuja ootellessa värkkäilin tuollaisen vertailukuvajaisen missä ikäluokissa miehillä Suomessa ennätystulokset ovat tasollisesti kovimpia Wavan:n hyvityslaskurin taulukoilla.
Maratonjuoksuihin palaan tapahtumien jälkeen.
********************************************
ollin tv:n kuvaa
Kun se on vain niin kova tuo Eliud Kipchoge.
Mahtavasti järjestetty tapahtuma kaikilta osin.

Nyt vain odottamaan koska se kaksituntinen alitetaan oikeassa kilpailussa.
Se on paljon helpompaa nyt kun 'haamuraja' on jo rikottu, 
Vaatii tosin täydelliset olosuhteet ja kaikki maailman parhaat paikalle, niin voisi esim. Berliinin maratonilla lähivuosina jo onnistuakkin.

Oli se hienoa seurata suoranalähetyksenä netistä, tapahtuma televisioitiin lukuisiin maihin maailmassa suorana lähetyksenä.
Suomessa olisi vaatinut että olis juostu jääkiekoilijan varusteet päällä, maila kädessä ja kiekko päänpäällä, eihän se urheilua ole ilman palloa tai kiekkoa.

Nytpä oottelen kuinka Lappilais maratoonarit Vantaalla juoksee.

11 kommenttia:

  1. Hieno juoksu!!!Ihan mahtavata!

    VastaaPoista
  2. Mää tiesin sen kevyesti pystyy siihen.

    VastaaPoista
  3. Tai sitten Muuta lutsi tai salkkovin kanssa, sekä taitoluistelian hepeneet päällä sekä Annukka selostamaan??!! Niin oisi varmaan tullut suorana TV:stä ja illalla vielä erikoislähetys paraimpaan katseluaikaan. Kyllä Suomen TV voitaisiin sulkea ja säästää nekin rahat Eläkeläisten hyvinvointiin!!

    VastaaPoista
  4. Näin on, ei ihme että suomen urheilu menee alamäkeen
    Mikään oikea urheilu ei tv:ssä saa lähetysaikaa, mutta annapa kun joku tekee maalin jossain intokiinan takamailla, se kyllä urheiluruudussa tulee, haastatellaan pelaajat, valmentajat ja maalintekijän kumminkaimat ja varmuudeksi viellä joku suomalainen 'asiantuntija' siitä kuinka se pallo nyt maaliin meni kun koskaan ennen se sinne ei ollut osunut.
    Niin ja tietysti kaikki *E-urheilut, biljardit, ym nehän on sitä oikeaa urheilua.

    VastaaPoista
  5. Huh huh. Brigid Kosgei hurjasteli Chicagossa 2.14.04 ME
    Ossi 2.37.29

    VastaaPoista
  6. Niin doping tulos se on sitten jos siitä jää kiinni.
    En väitäkkään että urheilu on rehellistä ja puhdasta touhua, kaikealla missä raha liikkuu niin yrittäjiä piisaa.
    Minulle kaikki urheilijat ja tulokset on rehellisiä tuloksia jos näyttöä ei muusta ole.
    Johonkin se raja on vedettävä...
    Ei voi kaikkia vain haukkua epärehellisiksi siksi että ovat jossain parempia, tai menestyneempiäl.
    En pidä huijareina sivilielämässäkään ketään joka on esim. minua paremmin pärjänneet, rikastuneet, pysyneet terveempinä, tai ovat esim. minua kirjoitustaidossa parempia.
    Kuinkamoni voi nostaa käden pystöön ettei ole vaikka ylinopeutta ajanut?
    Ei sitäkään osotella sormella toi on sääntöjä noutattamaton rikollinen.
    Jokaisella tietysti on oikeus käyttää musta tuntuu systeemiä arvioidessaan urheilutuloksia tai yleensäkin ihmisen rehellisyyttä.
    Tämä oli vain selvitys siitä, että miten itse suhtaudun urheiluun ja ihmisiin, en tuomitse ilman näyttöjä, mustatuntuu periaatteella.

    VastaaPoista
  7. Syytön kunnes toisin todistetaan.
    Hieno periaate, muutenhan sitä saisi pelätä kokoajan että polisi on oventakana, iskee raudat käsiin ja sanoo,
    "Olemme päättäneet olet Olof Palmen murhaaja, koska olit varuskunnan paras ampuja".

    VastaaPoista
  8. Ollin kanssa samoilla linjoilla. Toki jos kärähtää testeistä niin sitten haukutaan sydämen kyllyydestä.
    Suorituskyvyn rajoja siirretään aina kauemmaksi. Tuosta naisten maraton-ajasta oli ja on vieläkin viilattavissa pois,minun mielestä.

    VastaaPoista
  9. Niinhän se on kaikkina aikakausina osa ihmisistä uskoo että ihmiskunnan äärirajat on jo saavutettu, oli sitten kyse urheilusta tai vaikka avaruuslennoista, mutta kehitys menee koko ajan eteenpäin.
    Satavuotta taaksepäin ei juurikaan löytynyt ihmisiä, tai ei edes mielikuvitus riittänyt näihin nykymaailman tietotekniikan ihmeisiin.
    Jo aikoinaan kun pyrittiin mailinjuoksun ennätystä siirtämään alle neljän minutin, arveltiin että siitä on paha mennä panemaan paremmaksi.
    Nyt mennään jo 20 sekunttia kovempaa.
    Ja kehitys jatkuu niin urheilussa kun kaikilla tieteen ja tekniikan aloilla ja ihmisen tietämyksessä, niin myös ihmisen ruumiillisissa kyvyissä, vaikka sitä ei Suomen urheilua seuratessa helposti uskokaan.

    VastaaPoista
  10. En itse entisenä harrasteurheilijana ymmärrä tuota asennetta jossa suomalaisia urheilijoita jatkuvasti mollataan, lajista riippumatta. Kannattaa aina pitää mielessä sekin asia, että suomalainen yhteiskunta ei mene huippu-urheilupää edellä, vaan koulutus ja yleinen hyvinvointi on painopisteenä. Sitä taustaa vasten nykyiset huippu-urheilijamme, siis ihan oikeastihan he sitä ovat, voivat olla tyytyväisiä omaan tasoonsa. On kokonaan toinen juttu miten toimitaan Norjassa, Ruotsissa, Virossa tai missä vaan muualla jossa menestystä tulee. Suomi on maailman koulutetuin maa, se on fakta joka liian usein unohtuu. Vain aniharvalla on edes mahdollisuuksia varata kaikki aika tullakseen urheilijaksi, puhumattakaan henkisistä tai muista voimavaroista. Kun katsoo Dohan tuloksia, on suomalainen yleisurheilu sillä tasolla minne se oikeasti kuuluukin.

    Ei ole siis tapahtunut mitään romahdusta, on vain realiteetit jotka tämä yhteiskunta asettaa näille muutamille huippu-urheilijan ammattia harjoittaville. Rahat ja muut resurssit, toisaalta myös isot ja suurimman potentiaalin omaavat massat, ovat yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa, tai työelämässä. Sieltä on enää vaikea houkutella ketään, ja toisaalta jo liian myöhäistäkin.

    VastaaPoista