torstai 24. joulukuuta 2020

Ei niin toivottu joulunviettotapa.



Hyvät jouluntoivotukset blogini lukijoille!

Vielä ei aurinko näy, eikä tykkylunta ole puissa, mutta tarkkaillaan tilannetta kun ei täältä pakoonkaan pääse, syystä koronan.

Yleensä olen aina pyrkinyt olemaan joulunajan jossain muualla kun Suomessa.
En pidä ylenmääräisestä 'hössötyksestä' , enkä liioin pimeästä ja talvesta.

Entisaikaan monilla juoksijoilla oli tapana juosta jouluaattona pitkä lenkki, itsekkin usein näin menettelin, niinpä siis tänäänkin.
Ennen viittä astelin ulos kevyeeseen lumisateeseen, pyörätiet olivat vielä auraamatta ja sellainen kolmensentin pehmeä lumikerros vaimensi juoksuaskelta.
Noin kahdentunnin ja kahdenkymmenen minutin hölkäilyn jälkeen saavuin kotiin, ja totesin ettei sinä aikana ollut kun 23 kilometriä mittariin tullut.
Muta olihan se ajallisesti kuitenkin pitkälenkki.

Harjoituspäiväkirjoista katselin, olihan se joskus ajallisesti samanmittainen aatonlenkki kilometrejä sisältänyt yli kympin enemmänkin.
"Vanhus ja meri" (Ernest Hemingway), tai Vanhus ja talvikeli, kovaa se aina on.

5 kommenttia:

  1. Hei Olli! Oli kaunis surullinen musìikki,mutta en voinut loppuun katsoa,kun oli niin koira yksin,nälkäinen ja surullinen,ihan itkin...mie aina suljen silmät kaikelta kurjuudelta ja ikävältä maailmassa,kun en kestä sitä ahdistusta. Tuli pakkaspäivä. Taas on tullut tehtyä liikaa jouluruokia ja leivonnaisia,kukahan nämä syö kaikki. Meillä asuu pihalla vanha talitintti,sen mielipùuhaa on hakata peltiä,jatkuvasti kuuluu koputus,se on aina se sama lintu...
    Hyvää joulunaikaa rakas veli,terv Irma

    VastaaPoista
  2. Omistajat olivat muuttaneet pois talosta ja jättäneet tämän koiran kettinginjatkoksi ilman ruokaa, ketju oli uponnut syvälle kaulaan.
    Eläinsuojelun viimein kuukauden kuluttua pelastaessa koiran, se oli jo niin heikko että kuoli seuraavana aamuna.
    Tämä Shepp niminen koira kuoli 2008 Corpus Christessä Ameriikassa, jonka muistoksi laulu on tehty..

    VastaaPoista
  3. Nyt Teemalta seuraamaan tänävuona kuoleen Ernio Moriconen musikkia sisältäviä elokuvia, siinä minun tämänpäivän ohjelma.
    Tosin kävinhän heti neljänjälkeen pienen juoksulenkin, aika kylmä viima -14 astetta pakkasta.
    Velttoilun piikkinhän se menee meikäläisen talvi, ainakin tämä pimeä aika, näillä mennään korona aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmiset ovat julmia!! Olli,me varmaan polveudutaan niistä neanderilaisista,niistähän oli saatu viimeaikoina tietoa,että nukkuivat talviunta luolissa...

      Poista
  4. Tiedän,että sie nukut huonosti,ehkä vika on siinä,että olet yliväsynyt,kun pitäiskin horrostaa koko talvi. Miehän melkein nukun koko talven,makkarissa yöt,sohvalla päivät...että älä tunne huonoa omatuntoa velttoilusta,se on menneisyyden geenien kutsu

    VastaaPoista