torstai 12. elokuuta 2021

Elämän taakka hartioilla.

Jos tiesin elämän näin raskaaksikäyvän vanhuutaan, en pentelevie olis edes syntynytkään.
Elämän kolhiman ikävuodet painaa niin ettei edes polvi oikeaa.


 Ounasvaaran päälle ei enää kohta pääse ominavuin, surkean näköstä on raihnasen vanhuksen raahustus.


Ei siinä auta aikaisemmat 'korkeanpaikan' leiritkään.

Tuossa parinapäivänä 'porinatuokioissa' harrasteltiin uunonkanssa mailmanparannusta, mutta ei siinä vanhuudenvaivat, sairaudet, kolarivauriot eikä kunto parantunut.

Hartiota vetää kyyryyn tänäänkin.

10 kommenttia:

  1. Kiitos kestityksestä! Mukava oli pohjosen pallonpuoliskon korkeanpaikanleiri...kun tänne syrjäkylille on tullu asetuttua on täältä pitkä matka joka paikkaan. Kyllähän tuo maalima tuli hyvälle mallille laiteltua leirityksen aikana...kärvistely jatkuu...toivottavasti Torreviejassa lähitulevaisuuvessa. T.uuno

    VastaaPoista
  2. Olihan siitä jo vuosia kun olet näinkin pohjoisessa käynyt.

    Kahviakin tuli vissiin keitettyä ahkeraan, kun virratkin katosivat.
    Jouduin tilaamaan sähkömiehen katsomaan tilannetta kun sinne sulakeen pohjaan ei virtaa tullut.

    Tuurintynkää meikäläiselläkin on ollut, ja yli 40 vuotta, virta on kulkenut häiriöttä, VAIKKA
    Sulaketaulun pääkytkimeltä johto jolta virtaa kuljetetaan rimaan eniiten virtaakäyttäville laitteille,kuten, kiuas,liesi,pehuoneenja keittiön pistorasiat, johto oli työnnetty vain johdolle varatuun reikään ja kiinitysruuvi oli täysin kiristämättä.

    Nyt sitten virta ei kulkenut johdon päällystekkin oli sulannut toiseen johtoon kiinni, hyvä ettei sitten jouduttu VPK hommiin.

    HUOLIMATONTA hommaa.
    Ite se pitäs kaikki tehdä.

    VastaaPoista
  3. Niin tuohon kommentiini viitaten.
    Minähän olen itse huolellisuus ja tarkuus, kuten tuosta kommentin kirjoituksestakin näkyy, ei kirjotusvirheen virhettä ja lauseetkin niin järkevästi jäsennelty, että heikompia hirvittää.
    Meen kahavin keittoon, nyt virtaakin tulee.

    VastaaPoista
  4. Hyvä juttu, että nyt pelitttää...vaikka johan myö vähän sen suuntaseen tiagnoosiin päävyttii, minkä se sähköukko sitte totes käytännössä. Torreen pitää ottaa seuraavalla kerralla matkalaukkuun mukaan myös 10m piuhaaa jatkuvan ja höiriöttömän kahvinkeiton varmistamisesksi. Mietiskelee uuno.

    VastaaPoista
  5. onko noin ei vain käyty kuulolla.

    VastaaPoista
  6. On se ihme ettei tuo ole ennemin mitään aiheuttanut, sähkäri sai montakierrosta ruuvia kiertää ennen kun alkoi johtoon vastaamaan.
    Irroitti sitten johdon ja vaihtoi uuteen tervekuoriseen johtoon, ja nyt kyllä varmisti pihdeillä johdosta vetäen että se todella on kiinni.
    Ainahan se pitäisi varmistaa että kiinitys on todella kiini, ettei kipinöintiä ja johdon irtoamisia pääsisi tulemaan.
    Kiireistä 70 - 80 luvun rakennus urakointia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sähkömiehenä sanoisin,että ollaan mekin inhimillisiä.Kun itselle aikoinaan talon rakensin ja siihen sähköt,niin n20v päästä ihmettelin että mikä
      tuulikaapissa haisee niinku palaneelle.No kiinnostus heräsi tuulikaapissa sijainneeseen sähkö päätauluun.Avattuani huomasin 3 men sulakelähdön johdothan siellä kärysi ja johtimet liian löysällä,että tekijällekin sattuu.

      Poista
  7. Joo onhan se johtosekamelskassa ahtaissa tiloissa, usein vielä huonoisa valaistuksessa haastavaakin aina terävimmilään toimia.
    Ovihommissa sähkötyöt pääkytkimeltä eteenpäin kuulu työnkuvaan, siinä tuli yli 15 vuotta johtoja vedeltyä, ja automaattikapuolella elektroniikkaakin riitti, ja ohkasta ohkasempienkin johtojen kiinitystä riitti, mikä ei aina isommilla kätösillä huonossa valaistuksessa ja ahtaissa tiloissa aina herkkua ollut.
    Mutta niissä hommissa huonostikiinnitetty johto aina paljastui toimimattona ovena, olin senverran ranttua se rlekroniikka.

    VastaaPoista
  8. Tarkotin elektroniikka, tarkkana saa näppäintenkin kanssa olla.

    VastaaPoista