lauantai 22. lokakuuta 2022

Pimeys oli lähes käsinkosketeltavaa.

 

Tänään talvisarjajuoksu 🏃
En voi osallistua talvisarjajuoksuun.
En löytänyt kilpavirsujani.

Noissa kisakengissä sitä olisi ollut vauhtia, vaimennusta ja pomppuominaisuuksia 😏

Katselijana osallistuin tapahtumaan, enkä paljon mitään nähnyt, on jo niin pimeää päivisinkin, ainakin näin pilvisellä säällä.


No jokku oli löytäneet kisakenkänsä ja ovat lähdössä juoksemaan.
Laitan ehkä muutaman kisakuvan myöhemmin.
******************
Muutama kuva:           Tulokset:

4 kommenttia:

  1. ajatteleppa olli me juostiin nuita aikoja 54-57 vai miten se meni ite voitin 54 sm kultaa 10 km 34,36 ja 5km 16,34 ja onhan tuo sarjajuoksun 54 kova 16,54. onhan papat juoksu jooskus kovaa,siihen sinun tilastot,jotka varmaan kovemmat.

    VastaaPoista
  2. Joo tulostasot laskee kun on vähän kilpaajuoksevia, voi tyytyä vähempään harjoitteluun kun silläkin pärjää, ei viitsi joka tuiskuun ja pakkaseen mennä reenaamaan.
    Ja muutenkin ihmettelen nykyään kilpaajuoksevia, hirveen vähän kilpaillaan, muutama kisa vuodessa ja ehkä sarjajuoksuja tai sellaisia kisoja jossa testataan vain omia vauhtivaroja, eikä taistella verissäpäin sijoituksista.
    Itsellä aikavähän juoksin vitosenmittaisia maantiekisoja, ja kymppejäkin harvakseltaan.
    Mutta jos näin ajattelen kun itsellä eniiten tuollaisia virallisesti kilpailtavia matkoja tarkastelen puolimaraton on ollut minun matka, parhainavuosina toistakymmentä puolikasta vuodessa.
    Esm: 58 vuotiaana juoksin puolikaita 3:35 kilometrivauhdilla, tuleehan silläkinvauhdillakin alle 36 minutin kymppi, ja niitä kaksi peräkkäin siihen vielä toistakilometriä extraakin.
    Olisi silläkin kunnolla varmaan kohtalaista vauhtia kympin ja vitosen taittanut, mutta eipä tullut juostua, kun se minun matkakiinostukseni oli pitemmillä matkoilla.
    Tuolla espanjassa on jonkunverran maantiekymppejäkin tullut juostua, mutta useimmin niissä ei ole ollut omaa sarjaa, on monet kisat tullut juostua vähän hupimielessa.
    Kisoja pitäisi olla enemmän, ja juoksunharrastajat pitäisi saada kisoihin mukaan, kilpailu nostaa kilpailuvauhteja ja tulee puristettua paljon tiukemmin loppuun saakka kun sijoituksista kilpaillaan.
    Eihän kukaan haluaa hävitä.

    VastaaPoista
  3. okei hyvä palutus nuista juoksuista onhan sitä juostu yhdessä joskus kovaaki että kiitos vain noista.

    VastaaPoista
  4. Kovaa työtä (ja tuloksia) ei enää arvosteta urheilussa muuten kuin ihan huipputasolla. Onhan tässä kyse ihan yhteiskunnallisestakin muutoksesta, olkoonkin että en ole sen alan asiantuntija, mutta sosiaaliset piirit ovat urheilussa pienemmät nykyään, ja se osaltaan syö kiinnostusta tulla ikään kuin ulkopuolisena mukaan kilpailutoimintaan. Vielä 1990-luvulla kun itse tulin mukaan, tunsi itsensä jollain tapaa tervetulleeksi. Silloin oli paljon enemmän kilpakuntoilijoita kuten itse olin, ja keskinäinen kilpailu sai aikaan edes jonkinlaista tuloskehitystä. Onko nykyään sellaista enää nähtävissä? Jos itse juoksin päälle 34 min. Talvisarjajuoksussa, niin pettymys oli kyllä melkoinen enkä oikeastaan edes viitsinyt puhua koko juoksusta mitään. Väitöskirjan tein valmiiksi muutamassa vuodessa, enkä siihenkään ole täysin tyytyväinen, mutta menetteleehän tämä nyt paremman puutteessa. Motivaatio lähtee itsestä, ei sitä kukaan toinen voi auttaa kehittämään.

    VastaaPoista