torstai 27. kesäkuuta 2024

Kalevankisat.

Se on taasen aika ratkoa Suomen mestaruudet yleisurheilussa.

Ennen oli taso laaja, tulosrajat Kalevankisoihin oli aika kovia.
Muistaakseni se oli vuosi 1980 kun päätettiin järjestää ensimmäisen kerran B-mestaruuskisat Hyvinkäällä
(sanokaa jos olen väärässä).

Lappilaisiakin oli mukana, parhaiten sijoittuneet tässä:
Tuure Paksuniemi 10 000 m. sijalla 1. aika 30:01:59
5000 m. sijoitus 9. aika 14:47:6
Rauno Uusitalo esteiden 2. aika 9:11:70
Keihään ykkönen Ari Mursu 76.70

Viimeisen kerran B-mestaruuskisa järjestettiin 1994 Raahessa, taso ja osanottomäärät  oli jo laskenut niin ettei katsottu enää tarvetta kisan järjestämiseen.
🏆   🏃🏃🏃

Oma aamun hölkkä 10 kilometriä, ettei vain mene ylikuntoon, ja jaksaa tv:tä tuijotella viikonloppuna Kalevankisojenmerkeissä.

4 kommenttia:

 1. Tuuren kanssa olen muutaman kerran jutellut, ja hyvin pian selvisi, että kyllähän se tuon ajan harjoittelukulttuuri oli vähän erilainen kuin nykyään. Siinä on selitys numero 1 tason tippumiselle, kun ei enää ole mitään raa-an työteon asennetta, ja jos onkin niin ei ole tarpeeksi lahjoja. Juoksin itse aikoinaan todella rankoissa olosuhteissa Sm-kympin, ehkä vielä Vaasaakin pahemmassa helteessä, jolla olisin ollut eilen kevyesti kympin joukossa. Ei minulla ollut pitkää harjoittelutaustaa, enkä ollut käynyt leireillä tai missään. Minulla oli vain asennetta.

  VastaaPoista
 2. höpö juoksi ne mojat silloinkin mutta et pystynyt siloin parempaan .sääli olit kyllä hyvä juoksia mutta huono häviään.

  VastaaPoista
 3. Haista sinä p*ska ja sääli vaan itseäsi, aloitin vasta 24-vuotiaana kestävyysharjoittelun, enkä koskaan ole ollut huono häviämään. Tyhmäkään en ole.

  VastaaPoista
 4. Kuuleppa Joni, tässä minun blogissani et hauku ketään muita henkilöitä.
  Olisiko mahdollista että perustaisit itsellesi kanavan jossa voit mielipiteitäsi ilmaista.
  Jos kuitenkin haluat mielipiteitäsi täällä ilmaista, lopeta kuitenkin minun blogissani toisten arvostelu ja haukkuminen, ja keskity vain itsesi kehumiseen.
  Toisten haukkumista varten voit perustaa omat kanavasi.

  VastaaPoista