sunnuntai 30. elokuuta 2020

Muurolassa tänään piikki.

Tänään sitten juostaan ensimmäinen tiekisa Lapinläänissä tällekesälle, vähäksi on kisat käyneet.

Hieman Muurolan piikin historiaa. 

Ensimmäinen kisa juostiin vuona 1947 kovassa vesisateessa, kisan voitti Onni Kotala ajalla 1.39.59   Kuusikymmenluvulla kisaa hallitsi Onni Heiskari voittaen kisan kuusikertaa.  70 - 80 lukuja hallitsi Seppo Harjumaa, yhteensä yhdeksänkertaa on Sepolle luovutettu kisan ykköspalkinto.  90 luvulla Erkki Sieppi juoksi neljä paalupaikkaa.

Siinä tiedot vuoteen 2000 asti, siitä eteenpäin minulla ei tietoja tähän hätään löytynyt. Nämä tiedot keräilin Muurolan piikin historiikistä 1947 - 2000.  Itselleni ykköstiloja ko. kisassa on kertynyt viisi, kolmella eri vuosikymmenellä.

Vuona 1987 olin myös mukana, kisa jäi mieleen Sepon urakoinnista, alle vuorokausi maaliintulosta Simon maratonilta (2:32:22) Seppo juoksi piikin (1.29.34).

Tämmöistä urakointia tuli harrastettua itsekkin useampikin kerta, että maratonin jälkeinen päivä oli myös kisapäivä, minulla vain ne maratonin jälkeiset juostavien kisojen matkat olivat lyhyempiä. Täytyihän se juosta kun kisoja oli tarjolla.

Taidan pyöräillä seuraamaan kisaa..

Säästyin mankeloinnilta, kun Sanna-Maijan tytöt menivät juoksemaan, ja pääsin kyydillä.

Muutama kuva:

2 kommenttia:

  1. Taisin minäkin voittaa kisan kerran tai kahdesti siinä vuosituhannen taiteessa.

    VastaaPoista
  2. En viitsinyt alkaa metsästelemään noita 2000 luvun tuloksia,sellaisen pintaraapaisun tei vain tuosta historiikissä näkyvistä tuloksista.

    VastaaPoista