tiistai 8. maaliskuuta 2022

Tuttunäky.


 Meikäläisen hiihtopipo, ikää jo 26 vuotta ja aina hiihtolenkillä päässä.

Elettiin vuotta 1996 helmi maaliskuunvaihdetta kun tein elämäni parhaat pipokaupat.
Oli viikon talvilomallani, ja kun Rovaniemeltä tehtiin suoria lentoja Turkin Antalyaan, siispä sinne sulallemaalle juoksentelemaan.
Näin asiasta poiketen, juoksua tuli seitsämän päivän jaksolle 210 kilometriä, ja nautin jokametristä.

Viimeisenä iltana ennen kotiinlähtöä totesin että liiroja on vielä taskunpohjilla, niinpä menin hotellini lähistöllä olevaan pieneen kauppaan katselemaan löytyisikö jotain ostettavaa.
Löyty kaikenlaisten naposteltavien lisäksi tällainen lasten pipo.
Ja kun pipo sopi omaan päähäni, niin mukaanhan se lähti.

On muuten hyvä ja lämmin pipo, tiivistä huopamaista materaalia, pitää tuulen eikä ole venynyt ja muuttanut muotoaan vaikka on aina pakkaskeleillä päässäni hiihto tai juoksulenkeilläni.
Eikä ole ollut moksiskaan useistakymmenistä pesukerroistakaan.

Ehkä sitä minut parhaiden tunnistaakin tuolla hiihtoladulla punanahka pipostani.

5 kommenttia:

  1. Multakin löytyy villapaita, joka on vuodelta 1980. Käytän sitä vieläkin talvisaikaa suht säännöllisesti.

    VastaaPoista
  2. Paljon löytyy vaatepuolelta kolme neljäkymmentä vuotta sitten hankittua rättiä kaappien perukoilta joita aina joskus vielä käytetäänkin.
    Pitäs kyllä osata luopuakkin niistä joita ei juurikaan käytetä, mutta se näin nelkytluvulla syntyneellä on niin syvällä perimässä aiemmat niukemman elintason ajat, että pahalta tuntuu heittää ehjää tavaraa hukkaan.

    VastaaPoista
  3. Nykyajan vaatteet kun on muovista enimmäkseen,niin ainakin itselle ne ei sovi.Urheiluvaatteetkin ovat sellaisia hikoiluttavia mitä lie softselliä,joka pitäs lailla kieltää.Vanhanajan harmaalla villapaidalla ja sarkahousuilla sekä alla flaneli kerrasto,niin on miellyttävä asu hiihdellä ainakin itsellä.

    VastaaPoista
  4. No tuo flaneli kerrasto ei multa kovinpaljon pisteitä saa, nuorenamiehenä metsätöissä kun flaneli kerrasto kastu, ei kiva.
    Ja kuivaksikaan ei saanut kun vasta seuraavana kesänä, jos ei sateinen kesä ollut.

    VastaaPoista
  5. Juu eri ihmiset kokee asiat eri lailla.Itsellä oli pelkkä flanelipaita ylävartalon suojana aikoinaan metsätöissä.Nykyisin ei tarkene niin ,joten villapaita vielä päälle.

    VastaaPoista