sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Juoksuhistoriaa.

Kaikkihan tämän henkilön tunnistavat, jos ei muusta niin kenkien puuttumisesta, niinpä en kysykkään kuka hän on, vaan kuka oli hänen valmentajansa?.
Etiopian ensimmäisen olympiamitallin voitti Abebe Bikila 1960 Roomassa maratonilla ajalla 2.15.16 ja ilman kenkiä juosten.
Tokiossa -64 hän uusi temppunsa ajalla 2.12.11 tosin silloin jo kengät jalassaan.
Kovia aikoja Suomalaisille (lähes mahdottomia) vielä tänäpäivänäkin.
Rooman voittonsa jälkeen Suomalaislehdille antamassaan haastattelussa jutteli mm. näin.
"Me olemme köyhiä, emmekä ole tottuneet käyttämään kulkuneuvoja, niinpä neljänkymmenen kilometrin juoksu ei merkitse minulle mitään".

Vastaus kysymykseen:
Abebe Bikilan valmentaja oli Suomalaissyntyinen Onni Niskanen, joka oli perustamassa Etiopiaan punaista ristiä, ja toimi myöhemmin Keisarillisen henkivartiokaartin kouluttajana.

Oma urheiluni sisälsi tänään viikon ensimmäisen juoksulenkin, eilen kävin hiihtelemässä, mutta Rovaniemellä ei vielä ole avattuja luonnonlumilatuja lumipulan takia, siksipä viimevuoden tykkilumesta tehdyllä lenkillä en pitempään viihtynyt.
Sais tuota lunta tulla lisää että saataisiin latuja avattua.

4 kommenttia:

 1. Joo ja 2 miestä juoksi roomassa 400m alle 45 sek oliko joku karl kaufman ja otis davies.

  VastaaPoista
 2. Niin ja Voitto Helsten -56 Melbornessa olympialaisissa 46.2 ja pronssimitalli, muistaakseni välierissä vielä kymmenyksen paremmin.
  Ja silloinhan juostiin murskaradoilla!!.
  Lahden Suomen mestaruuskisoissa -56 juoksi ajan 47.6 hiilimurskalla, se olisi muuten tämänvuoden SM kisassakin tuonut hopeaa, vaikka näillä radanpinnotteilla ja piikkareilla ehkä 2-3 sekkaa lujempaakin olisi kulkenut.

  VastaaPoista
 3. Niin nuohan oli jo niitä mömmön kisoja

  VastaaPoista
 4. ???.. Meinaatko Lahden 2012 SM-kisoja? ... vai -56 -60 -64??..

  VastaaPoista