tiistai 13. tammikuuta 2015

Vielä en ole uskaltanut ulkoliikuntaan.

Vähän on jo pakkasetkin lauhtuneet, jokohan huomenna uskaltaisi ensimmäisen ulkolenkin tehdä Torrestatulon jälkeen.

Katselin tuossa Kolehmaisten harjoittelua tuolta 1912-1913 paikkeilta, kovia oli pojat kävelemään ja hyviä olivat juoksutuloksetkin.
Harjoitustuntejahan tuli aika paljon kun parintunnin kävelylenkkejä vedeltiin parikin kertaa päivässä juoksun lisäksi.

Toisin on tänään, Sunby tuomittiin Suomalaisten ja Ruotsalaisten toimesta täysin kun sanoi harjoittelevansa yli 1100 tuntia vuodessa  (eli 3 tuntia päivässä).
Miten lie Suomalaiset ja Ruotsalaiset pärjäilleet hiihdossa Sundbylle tänävuonna??.

Omat harjoitukset ovat pakkaspelkurina keskittyneet kuntosalille, jossa olen päivittäin vääntänyt rautaa tunninajan ja sen päälle juossut matolla tunnin, 
13 kilometrin tuntivauhdilla.
Toiveissa on että huomenna pakkanen laskisi alle 10 asteen niin yrittäisin hiihtolenkille, katselemaan latujen kuntoa.

4 kommenttia:

  1. Kyllä määrää pitää olla. Tässä on kirjoituksen lyhyydestä huolimatta helposti keskitason kirjan verran asiaa. Kun ei kiroilla saa, tahi uskalla niin sanotaan: SUSI!

    VastaaPoista
  2. Kävin tänään hammaslääkärillä, kaksi paikkaa oli hampaasta irronnut ja ne paikattiin.
    Hammaslääkäri oli kanssa sitä mieltä että määrää on oltava, laskun loppusumma 268 euroa, johan siihen kelakin ryntäsi apuun ja maksoi 60 euroa, joten 208 euroa jäi minun pulitettavaksi.
    Ihan hyvin puolentunnin työstä.

    Mutta se oli hienoa että Iivo ja Sami valittiin vuoden urheilijoiksi.

    VastaaPoista
  3. Pakkasella juoksu on nuorten ja terveitten hommaa. Olen kyllä kokeillut pakkasessa juoksua aivan hyvin keuhkot kestää. Voi johtua työstä autolla ajellut ikkuna auki lähes 30.vuotta. Pojat kyllä hallilla harjoittelevat eninmäkseen, voihan sielläkin juosta hiljaa ja paljon on vain päästäkiini. Juoksua kyllä harrastetaan kilpailuihin ei uskalleta lähteä????t.Jarmo.

    VastaaPoista
  4. Minulla oli nuorempana tapana juosta yli 30 asteen pakkasella, jos viikolla oli enemmän kun yksi päivä yli 30 astetta.
    Kakkosella alkava lukema ei edes aiheuttanut harkintaa lenkillelähdöstä.
    Toisin on nyt, 15 astetta ja menee mittarilta mittarille kävelyksi sisätiloissa, ja ilman lauhtumista odotellen, useinmiten lenkki jää tekemättäkin.
    Se vanhuus, se vanhuus.
    Oliko se Oskar Vaild vai kuka joka sanoi " vanhukselle paikka kun paikka on hyvä paikka, kunhan siellä vain on lämmintä"

    VastaaPoista