perjantai 5. kesäkuuta 2015

Hyvin kulkee juoksu Johannalla.


Johanna Peiponen juoksi Kempeleessä ratakympin 33:10:1
Tulos on Suomen kärkiaika tälle vuodelle, ja kaikkienaikojen tilastossakin tulos yltää seitsämännelle sijalle.
2000 luvulla nopeamman ratakympin on juossut vain Annemari Sandel.

Onnittelut Johannalle...

Harjoittelua hyvät tulokset vaatii, aikoinaan pohjois pohjanmaalla vaikuttanut valmentaja Paavo Meskus kommentoi mm. " Mitään suurta ei synny ilman tuskaa".

Näinhän se on, eteenkin kestävyysjuoksu vaatii sisukasta puurtamista vuosikausia 
ja harjoittelussa kyllä usein tuskaakin joutuu sietämään.
Kun sitten menestystä ja onnistumisia tulee, palkitsee se kun itse tietää mitä saavutetut tulokset ovat vaatineet.

Oma päiväni on kulunut työtä tehden, hammaslääkärissä käyden ja kiroillen kun sitä kesää ei tule.
Minkäänlaista liikuntaa en harrastanut tänäänkään.

5 kommenttia:

  1. On se vaan kova tulos. Aikaisempien tulosten perusteella ihan odotettu aika. Mietinkin millaisia aikoja Johanna kerkiääkään tekemään kunhan pysyy terveenä.. Oma veikukseni. 3000 m 9.15, 5000 m 15.37, 10 000m 32.58 ja 21.1 km 1.11.30.

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtava juoksu!!! Hieno aika ja vielä lappilaisen tekemä! Suuret onnittelut Johannalle! Monesti on saanut varmasti tuuleen ja tuiskuun lähteä!

    VastaaPoista
  3. Luin tässä hiljattain Johannan (nimimerkki Josu) juoksufoorumin viestiketjun lävitse. Taisi olla jotain 8 sivua. Siellä jakso hölkkäsarjalaiset mollata ja vähätellä Johannaa. No, eiköhän nyt tulokset puhu puolestaan. Johannalle on omat näkemykset ja mielipiteet asioista niinkuin kuuluu ollakin. Onnea Johannalle ja motivaatiota harjoitteluun!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitenkään vähättelemättä Johannan saavutuksia viestiketju taitaa olla vuodelta 2009 ja jos 18-vuotias kestävyysjuoksija "julistaa" Suomessa olevansa huippu-urheilija niin en ihmettele yhtään jos saa päälleen hyökkäyksen. Suomessa on ollut mm sellaisia huippu-urheilijoita kuin Paavo Nurmi ja Lasse Viren + kymmeniä lähes saman tasoisia kestävyysjuoksijoita. Kyllä foorumilla on oltu perillä suomalaisen kestävyysjuoksun historiasta. Jos joku juoksee nuorten sarjassa 3000m alle 10 minuutin ei hän välttämättä vielä ole kaikkien lajin seuraajien mielestä huippu vaikka olisikin N17 EM nelonen yms. Se on sitten asia erikseen jos joku tahallaan kiusaa ja häiritsee harjoittelua tai päästelee todella ilkeitä kommentteja kuten EM kisojen aikana minusta tehtiin, ei sellaista voi hyväksyä. Mutta jos on omia mielipiteitä niin täytyy myös kestää muiden mielipiteet. Terveisin juoksija/valmentaja joka on joutunut näin tekemään. Mitä kuitenkin olen sivusta seurannut niin tuloskehityksen valossa Johanna on saanut edetä juoksu-urallaan todella onnellisten tähtien alla kun on noin pitkälle päässyt. Varmaan on ollut välillä vaikeaa mutta täytyy nyt muistaa että vaikeuksia on lähes jokaisella jossain kohtaa. Toivottavasti menestys jatkuu. Johannan uraa seurataan muuallakin kuin Lapissa ja Pohjanmaalla.

      Poista
  4. Johannan yksi vahva ominaisuus on usko omiin kykyihinsä niin kilpailuissa kun harjottelussakin.
    Odotankkin mielenkiinnolla seuraavaa kertaa kun Johanna asettuu puolimaratonin lähtöviivalle, odotettavissa on todella kova tulos.
    Ja kun itse olen aina juoksussa eniiten ollut kiinnostunut maraton juoksusta, niin se päivä tulevaisuudessa kun Johanna päättää juosta maratonin.........

    VastaaPoista