maanantai 18. tammikuuta 2016

Rautalanka kiristi.

Aamulla tai siis yöllä kolmenaikaan kun heräilin, muistin unen jota olin juuri nähnyt. Näin unta työn tekemisestä, olin ovia asentamassa!.
Perkele lomala ja eläkkeellä ollessa näkee vielä unta työnteosta.
Kyllähän siinä ensimmäinen ajatus oli, missä on köysi ja tarpeeksivahva puunoksa.

Aamupäivästä lähdin sitten juoksulenkilleni, lenkin puolivälinpaikkeilla jo aikaisemmin lenkille lähtenyt uuno painaa vastaan sellaisella vauhdilla etten uskonut sen saavan vauhtia pysähtymään ennen Mursiaa.
Mutta kyllähän ne nuoret miehet.

Oma lenkkini oli tämän reissun pisiin, tasan 20 kilometriä.
Sen jälkeen olo olikin niin kanttuvei, että oli pakko mennä vähäksiaikaa kattoterassille lepäilemään.
Viimein siitä kun liikkeelle lähdin rautalanka akillekseen vihlaisi pahasti ja jalka oli mennä ihan alta. Ja sama toistui vielä muutaman kerran myöhemminkin.
Ei se vanha ukko kestä enää edes parikymppistä lenkkiä.


Onneksi kattoterassin asukki tuli huhuilullaan viihdyttämään, niin siinäpäse alkoi elämä taasen voittamaan, ja lähdinkin pienelle kävelylenkille nilkkaa notkistelemaan.
Eikä tuo enää tunnu vaivaavan.

Ensi sunnuntaina meillä on vuorossa hieman isompi kilpailu, juoksemme Santa Polassa puolimaratonin.
Kisa on järjestetty jo 26 vuotena, nyt on siis vuorossa 27 kerta kun kisaillaan. 
Reittiennätys on niinkin kova kun 1:00:15
Samassa yhdeydessä ratkaistaan myös Espanjan veteraani mestaruudet puolimaratonilla, tämä on puolestaan sitten 25 kerta kun veteraanien maantiejuoksun mitallit ovat jaossa.
Näistä sitten lisää kisan jälkeen pohdintojen muodossa, oliko taso kovempi vai heikompi kun Suomessa.
********************************************
Kattelin vielä noita Lapin ja Suomen säätietoja... Vihjeeksi tänne lentää Norwegian, ja vuokra-asuntoja löytyy. Ja jos ei nyt ihan hellekelejä niin juoksemiseen ja muuhun kuljailuun ihan sopivat kelit on näin keskitalvellakin. Ajatelkaapa asiaa... (tämmöinen vinoilu vaati ihan junttien kolme... pistettä)

7 kommenttia:

  1. Heh...joo...kyllä se Uunon vauhti hyyty ihan kävelyksi loppua kohti. Hyvä että kämpille sain itteni raahattuva. Vanhuus on ihmisen ylivoimasesti raihnasinta aikaa...ja perään kolme junttipistettä...

    VastaaPoista
  2. Raihnaista on vanhuus.
    Vanhuus on täydellistä rampautumista. Kaikki sillä on ja kaikesta sillä on puutetta. Näin sanoi jo Demokritos aikoinaan.

    VastaaPoista
  3. LAINAUS: "Kattelin vielä noita Lapin ja Suomen säätietoja... Vihjeeksi tänne lentää Norwegian, ja vuokra-asuntoja löytyy. Ja jos ei nyt ihan hellekelejä niin juoksemiseen ja muuhun kuljailuun ihan sopivat kelit on näin keskitalvellakin. Ajatelkaapa asiaa..."

    Juu, ajattelen asiaa ihan joka päivä. Täällä on tänäänkin -26 astetta... ... ... ... ...

    VastaaPoista
  4. Aurinkoiset säät jatkuvat.
    Pakkasisttimessa ainoat pakkaset.

    VastaaPoista
  5. Olli se on melkonen Karpaasi kun ottaa talvellakin siellä aurinkoa. Ei tulis täällä mieleenkään jos olisi 15 astetta lämmintä.

    VastaaPoista
  6. Juu, kylmää on piisannut ihan riittävästi, tänne ei kannata etelän auringosta tulla. Kävin magneettikuvassa ja polvessa on patella bipartita jne. Eli ilmeisesti pienellä polvenputsauksella saattaa selvitä juoksukuntoon. Berliinin maratonillekin on tullut jo ilmoittauduttua, joten kohta tulee kiire alkaa töihin!

    VastaaPoista
  7. On täällä jokapäivä tähänasti +15 astetta ylitetty, ja joka kattoterassilla otettu makoilu on kyllä suoritettu yli 20 asteen lämmössä.
    Että silleen..
    Joo paikat äkkiä kuntoon, niin kauan kun on vielä notkeita juoksuvuosia jäljellä, kuusseiskana ei sitten enää mitkään tohtoroinnit auta vaan kyyti on kylmää kun alaspäin mennään.

    VastaaPoista