perjantai 18. maaliskuuta 2016

Flunssankourissa.

Mistä pirusta se tuo Janna tietää minun asioista?.



Taas kävi niinkuin lähes aina, pitemmän lennon jälkeen iskee flunssa.
Kai se vastustuskyky viruksia vastaan ei ole paras mahdollinen, koska se tuppaa jonkinlainen flunssa tulemaan lentojen jälkeen.
Viruksiahan kyllä tarjolla on, kun reilut 300 ihmistä on tungettuna pieneen putkenpätkään, ja osittain sama ilma kiertää tuntien ajan, eikä siitä mitään viruksia saada poistettua.
Pitäisi vain se oma terveys ja vastustuskyky olla parempi, niin näiltäkin harmeilta säästyisi.

Yöllä kun ei oikei nukkuminenkaan onnistunut, lueskelin tilastokeskuksen Suomi lukuina pientä tilastokirjaa, jonka tilastokeskus oli minulle lähettänyt korvaukseksi kyselytutkimukseen osallistumisesta.

Tässäpä muutama tilastokäyrä, jotta kiinnostus heräisi vierailulle tilastokeskuksen sivuille, tilastot ovat mielenkiintoista luettavaa.
Monesti ne oikovat musta tuntuu käsityksiäkin.



Lähdetään liikkeelle elinajan odotteesta.



Tästä tilastosta taasen näkee sen, kuinka vähemmän koulutetun ansiotasot ovat huipussaan noin 35 vuoden iässä, lähtien siitä hitaaseen laskuun.
Enemmän koulutusta saaneet puolestaan aloittavat työelämän paljon myöhemmin, ja ansiotaso senkun nousee iän ja dementian lisääntymisestä huolimatta.



Valtion tulot ja menot, menot kasvavat kokoajan jyrkkenevällä käyrällä, tulopuolella jyrkkä pudotus menoja pienemmiksi 2008 kohdalla??.
Kenen on syy, ja mikä on seuraus?.



Eläkkeen suuruus, eniten eläkkeensaajista sijoittuu ryhmään 1100 - 1399 euron kuukausieläkettä saaviin.
Lähes yhtäsuuri ryhmä joutuu tulemaan toimeen 800 - 1099 euron eläkkeellä.
Yli 2000 euron bruttoeläkkeeseen pääsee vain murto-osa elläkkensaajista, olkaa siis onnellisia ja tyytyväisiä elämäänne jotka tähän ryhmään kuulutte, te olette elittiä.

Kävin kaupassa, kassalla sain seurata tapahtumaa joka vain vahvisti asiaa että olen Irwin Goodmanin kanssa samaa mieltä, (vaikka sitä ei edes Irwininkään sanoa meinattu antaa).

2 kommenttia:

  1. Taisin olla samassa kaupassa samaan aikaan eri kassajonossa
    Jotain tomattiongelmaako siellä oli.

    VastaaPoista
  2. Jep, joku vierasmaalainen maahanmuuttaja,pakolainen tai aivan turisti, (lähinnä ulkomuodolta sijoittaisin Irakki, Irani, Afkanistalainen tai miksei Turkkilainenki kävisi).
    Ohitteli törkeästi kaikki kassajonossa olevat, niin siinä jo muiden jonottaien suusta kuului ihmettelyä, "ompa röyhkeää"
    Kassaneiti tai rouva, varmaan ihan kohteliaasti ilmoitti että kuuluisi asettua jonoon odottamaan omaa vuoroa, (kielitaidottomuuttani en tarkkaan tiedä miten muodoillulla lauseella), mutta minusta ihan ystävällisesti ja kohteliaasti.
    Tästä tämä asiakas kimpaantui, ja löi ainoan ostoksensa, 'tomattipussin' tiskiin niin että tomatit liiskaantuivat, ja paineili mutisten ja hartioita nostellen kohden ulkoovea.

    Että semmosia rasistejahan met täällä ollaan, ettei vierasmaalaisetkaan sais etuilla.
    Kyllä tähän EU:n pakolaiskomission tai jonkun muun pitäisi tarttua ettei pakolaisia kaupanjonoissa seisotettaisi.

    VastaaPoista