perjantai 13. toukokuuta 2016

Blogipäivitys numero 1257

Siitä onkin vierähtänyt muutama viikko kun olen viimeksi tänne tekstiä naputellut.
Ei vain ole oikein mikään kiinnostanut.

Miljardimies.
Jotkin asiat voi laskea, kuten esimerkiksi tuon blogipäivityksen järjestysnumeron.
Toiset luvut perustuvatkin arviolaskelmiin.
Sydämeni on elinaikana lyönyt yli 2,6 miljardia kertaa, laskien keskimääräisellä 75 lyönnin minuuttitahdilla, tosin luku saattaa olla liian varovaisesti laskettu olenhan elänyt aika liikunnallista elämää, eikä työtkään niitä ruumiillisesti keveimpiä ole olleet.
Työelämässä olen ollut 52 vuotta, ja jos laskee keskimäärin 185 työpäivää vuoteen ja 8 tuntia työpäivään, päätyy noin 77 tuhanteen tuntiin.
Siitä ei miljardeja euroja tule, tuskin edes miljoonaa, tavallisen duunarin taksoilla.
Niin vähällä rahalla on ihmispolon elämänsä organisoitava, ellei sitten ole syntynyt kultalusikka suussa, älliä päässä taikka muuten vain ole ollut onnettaren suosiossa.
Nykyään aktiivisuusrannekkeet laskevat vuorokaudessa otettuja askeleita, puhutaan 10-15 tuhannesta askeleesta päivässä, mikä minusta on älyttömän vähän.
Itse laskisin urheiluharrastuksen lisäksi keskimääräisesti tuohon 15 tuhanteen askeleeseen hyvinkin pääseväni, joten elämässäni olen ottanut noin 360 miljoonaa askelta + urheiluharrastuksessa otetut noin 200 miljoonaa askelta.
No ei siinnäkään päässyt kun puoleen miljardiin.
Niin ja jos miljardin laskisi euron kolikoina tahtiin euro per sekuntti, niin siihenkin kuluisi reilu 31,5 vuotta, yötä päivää laskien.
Miljardi on vahva sana...

Pientä lenkkeilyharrastusta olen yrittänyt pitää yllä, tänään tosin tulee vapaapäivä, mutta jos sitten vaikka huomenna..
Ainakin menen katsomaan Saarenkylän kentälle kun jotkut hullut kiertää rataa.
Meillä Rovaniemelläkin pääsee jo ulkoilureiteille lenkkejä nautiskelemaan kauniin luonnon keskelle.

Tulvavettä Ounasvaaralla.
Aina hyvät harjoitusolosuhteet.?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti