lauantai 28. lokakuuta 2017

Luparätti.

Tänään oli mittarit plussalla, yrittelin hiihtämään mutta pitopohjasuksi lipsahteli ikävästi, ja se koski polveen, niinpä jätin taaperruksen 9 kilometriin.

Niin ja sitäpaitsi en ollut muistanut hiihdon luparättiäkään mukaan ottaa, ja yksi heppu siellä näytti sillätöin olevan että hiihtooikeuksia kyseli.
Ei se minulta kyllä mitään kysellyt, mutta se pani tarkkailemaan näkyykö niitä luparättejä muilla, no osalla näky osalla ei.

Huolestuneena panin merkille että on sitä dementiaa jo hyvin nuorillakin, siellä hiihteli sellaisia tuskin 20 ikävuotta täyttäneitä, ja ne oli unohtaneet sauvansakin.
Huonostihan se hiihto käyttää jos sauvat on unohtuneet,
ei siinä paljon auta vaikka kädet heilu kun heinämiehillä.

Muutenkin se hiihtäminen väsytti, kyllä se kaikenlainen liikunta pitäisi lailla kieltää kaikilta yli 65 vuotiailta.
Seitenkymppisten ei saisi sallia enää edes sängystä ylös nousemista, korkeintaan sägynlaidalla istuminen olisi hyväksyttävää.
Jämpti on näin, ei sitä itse osaa dementoituneilla aivoilla omaa parastaan käsittää.

Taianpa itse keskittyä TV:stä hiihtokisojen seurantaan.

**********************************************************
Huomenna on seurattava hiihtoa töllöttimestä, ja Frankfurtin maratonia netin välityksellä.
Frankfurtin kisasivuilla voi asetta urheilijoita seurattavaksi, ja näin voi nähdä heidän etenemisensä juoksureitillä, väliaikoineen ja loppuaika ennustein ym. tietoineen ihan reali ajassa.
Maraton seurantaan on asetettava seurakaveri Jukka Kauppila (7708) joka juoksee 60 vuotiaissa, ja todennäköisesti sarjansa SM vauhtia.
Sekä Rovaniemeläiset Ossi Peltoniemi (9143) ja Johanna Davidila (2272)

Jos katselisi tämän vuoden maratontilastoa Suomalaisten osalta, ollaan menossa kohden heikointa vuotta, kun tarkasteluun otetaan 50 vuoden mittainen aika.

Kun tarkastelee 2.30 alittajia tällä hetkellä niitä on kolme kappaletta.
Huonoimmat vuodet jolloin oli 5 alittajaa olivat 2013 ja 2015
Toki nuo lukemat voidaan vielä tänävuona ylittääkkin, onhan kansainvälisiä kisoja vielä runsaasti ennen vuoden päättymistä.
Sensijaan 3 tunnin alituksia tällevuodelle on vasta 149 kappaletta, joten tuskin mitään mahdollisuutta on välttää etteikö tulossa ole tasoltaan huonoin vuosi 50 vuoteen.
Alhaisin 3 tunnin alittajien määrä 246 on vuodelta 2007 tässä 50 vuoden taaksepäin tarkkailussa.

Odottelenpa huomiselta maratonilta kuitenkin kovia tuloksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti