perjantai 23. maaliskuuta 2018

Huonosti liimattu.

Kaikenlaisten terveydenhuollon palvelujakin noilla Torreviejan reissuilla on joutunut käyttämään.
Tuo kuva on vuodelta 2008 kun olen matkalla kohden Alicanten lentoasemaa ja kotimatkaa poikkinaisella akillesjänteellä.

Tänävuonna kävin hammaslääkärillä, mutta hampaan paikkaustapahtuma ei kyllä kovin vakuuttuneeksi minua työn laadusta saanut.
Ei se toki maksanutkaan kun viidesosan siitä mitä toimenpide Suomessa olisi kustantanut.
Mutta kyllä ensikerralla kun Torressa hammaslääkäriin menen pitää kokeilla jotain toista liikettä.
Paikkaustapahtumassa ei paljon poraa vingutettu eikä hapotettu eikä sidosaineita käytelty, vaan siihen reikään vain koveteltiin muoviainesta.

No parin kolmenviikon kuluttua hampaassa alkoi tuntumaan ettei se paikka ole 'samaa hammasta', ja nyt paikka onkin jo irronnut, ja hammaslääkärin aika on vetämässä. 

Tänään kävin viikon ensimmäisen juoksulenkin 12 kilometriä, tuntiin ja kymmeneen minuttiin,
Sitten keskityinkin seuraamaan ampumahiihtoa, ja onneksi Kaisa Mäkäräinen liikkui huomattavasti liukkaammin kun minä, ja paukutteli kaikki taulut alas.

Jospa keittäs vielä sakkavedet ennen nukkumaanmenoa.
Niin eihän kuuskytluvulla tai myöhemmin syntyneet taida tietää  mitä sakkavesi oli. Sotien jälkeen ja vielä viisikymmen luvulla Suomessa oli senverran köyhää että kahvinporoistakin puristettiin kyllä viimeisetkin värit ja maut pois.

**************************************************************
No niin ei se taasen nukkuminen onnistu, on vähän kipuja.

Niinpä katselin eilsen, ei ku niin toissapäivän A-teeman ohjelman "Hukattu huippuurheilu"
No muuta tuosta ohjelmasta ei nyt käteen jäänyt, kun se että Suomalaisessa urheilujärjestelmässä rahat jaetaan mallilla, 'kärjelleen nostettu kolmio'.
Urheilijat, valmentajat, huoltavahenkilökunta yms, sellainen, on siellä kolmion terävässä kärjessä, ja saavat ne pienet muruset jotka leveän ja suuren urheilujohtajien joukon jälkeen budjetista jää.
Ja jos joskus joku ylimääräinen killinki meinaa kassanpohjalle jäädä, heti perustetaan joku 'humupoika' ryhmä jotain tutkimaan että saadaan nekin rahat jaettua muille kun urheilijoille.

No nyt SUL on iskenyt kyntensä Aikuisurheilun (kammottava sana) piiriin, Havaittuaan että siellä on ollut voitollinen budjetti, ne rahat on saatava meille ja heti.
Arvatenki myös liiton suuri urheilijamäärä kiehtoo, niille kun räppäis jonkun suuren lisenssimaksun tai jotain, niin johan saataisiin palkata joitain herroja ylimpään johtoon lisää.

Tuota ohjelmaa kun katsoi, tuli tunne ettei ainakaan mitään parempaa ole luvassa, ollaan jatkossakin vain siellä joukonjatkona, pääasia vain että johdolla menee hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti