perjantai 13. huhtikuuta 2018

Kiinanmies yllätti.

Minähän tilailen aina silloin tällöin Kiinanmaalta pikkupaketteja, tuikitärkeitä ja täysin koskaan tarvitsemiani tarvikkeita.


No tällaisen linssinsuojan olen hukannut kuvausreissuillani, ja se on tarpeellinen, oli uuden hommaamisen aika.
Liikeestä linsinsuoja olisi kyllä löytynyt, mutta sen hinta pani minut pakenemaan paikalta polvet täristen ja hiki otsanahasta valuen.
Katselin sitten netin välityksellä Suomalaisista verkkokaupoista, hinnat vaihtelivat vähän alle kympistä aina 26 euroon asti + lähetyskulut 3.90 - 8.20 euroon.

Niinpä seuraava toimenpide olikin meno GearBestin sivuille, ja sieltähän linssinsuoja löytyikin hintaan 0,76 euroa + lähetyskulut 0,42 euroa, joten tilaushan lähti heti vetämään.

No eilen paketti sitten ilmaantui postilaatikkoon.
Mikä yllätys, tilaukset on tähän asti tulleet tarkasti 27-28 päivän kuluttua ja sisältäneet aina tarkasti sitä mitä olen tilannut.
Mutta nyt ihmettelin kirjeen sisältöä, siellä oli tilaamani linssinsuojan lisäksi infrapunasuodin allonpituuksille 850 nanometriä.
Oliko Kiinan tytöillä tai pojilla tullut virhe, vai lähettivätkö vain hyvälle vakioasiakkaalle yllätyslahjan!

Tänään aamupäivällä kävin tutustumassa yllätyssuodattimeen kuvanoton merkeissä.


Tuolta näytti silta infrapunavalossa IR 850 suodimella Canon eos 450 kuvattuna.

Ihminen muistinimukaan näkee maksimissaan 390 - 750 nanometrin taajuudella olevan valon, joten ultraviolleti ja infrapunavärit eivät ole meidän näkökykymme rajoissa, monet hyönteiset, linnut ja eläimet yleensä näkevät näitä aalonpituuksia, mutta näkevät polestaan ihmistä huonommin näitä meidän aallonpituuksia.
Tässä samalla reissulla kuvattu kuva, josta suodatin tuon punaisen värikanavan pois.

Tuohon IR suotimeen pitää tutustua kuvaustenmuodossa lisää, samoin kun infrapunakuvien käsittelyyn myöhemmin lisää.
Tuollainen kamera ei välttämättä ole oikein hyvä infrapunakuvaukseen, kun kuvakennon edesä on nykykameroissa aika voimakas ultraviollettivaloa estävä suodatusjärjestelmä.

Huomenna juostaan sitten RDS:n talvisarjajuoksu, sinne pitänee mennä katselemaan kuinka se tossu nousee juoksijoilla näin kevään edetessä.
Televisiosta tulee myös hiihto Ski Classics Ylläs-Levi, joten meikäläisellä onkin huomenna urheilun seurantapäivä.
Niin ja juostaanhan huomenna myös SM-maantiejuoksut, niin nuorten, yleisen ja vähän varttuneipien sarjassa, niitä ei tosin tv:stä näe mutta tuloksia täytyy jännäillä, onhan siellä mukana Lappilaisiakin.

2 kommenttia:

 1. Moro Olli! Komeita on suodatetut kuvasi. Mahtoiko linssisuojuksesi hukkua Oulun reissullasi. Jos oikein muistan niin terwamaratonin löytötavaroiden joukossa on yksi canon-linssisuoja, se saattaa vielä olla talleissakin. t. terwa-pete

  VastaaPoista
 2. Terve
  Sieläpä hyvinkin se katosi pari vuotta sitten.
  Tein sitten väliaikaisen suojan eri linssikoon suojasta, mutta se päästi hiukan pölyä ym linssille mutta siirsi uuden hommaamista näinkin pitkälle.
  On se ihme miten halvalla Kiinasta voidaan lähettää tavaraa tänne, Suomessa tavallinen kirjemaksukin kotimaanliikenteessä taitaa olla jo 2,5 euron luokkaa.
  Tuo linssisuojahan ei ole kun pala muovia ja jousi, joten kyllä myyntivoittoa Suomessa tuoteesta jää ihan kivasti.

  VastaaPoista