Tänään kävelylenkilläni kaupungilla juttelin miehen kanssa joka oli työskennellyt pikään Narvikissa,
Tietystihän siinä sitten piti itsekkin kertoa kaupungissa käyneensä.
Kotona pitikin heti etsiskellä muistojen virkistämiseksi Narvikissa käytyjen kisojen tuloksia.

Pohjoiskalotin suuriin juoksutapahtuma 1987
Kuvan saa suuremmaksi 'klikkaamalla'

Tuohonaikaan puolentoistatuhannen juoksijan juoksuja ei pohjoisemmilla alueilla vielä ollut, kunnes Narvikissa Norjassa alettiin järjestää kansainvälistä puolimaratonia.

Kisassa vuosiensaatossa kävi todella kovatasoisia maratoonareita aina Keniaa ja Tansaniaa myöten.
Itse kisassa mukana olin kolmena vuona, mutta lehtileike löytyi ainoastaan tuosta ensimmäisestä osallistumisestani.
Tuolloin olin kyllä jo 38 vuotias, mutta joku häikkä oli kirjaamishommissa tullut, ja niinpä juoksin sitten yleisessä sarjassa. Palkintoja jaettiin niin runsaasti, että hyvät palkinot pääsin vielä tässäkin sarjassa pokkaamaan.
Kolmevitosissa olisin sijoittunut Puolan alle 2.13 juosseen maratonmestarin jälkeen toiseksi.

No nykyään ei sitten juokseta, tälle viikollekkin vasta yksi 9 kilometrin juoksulenkki.