keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Ei piä nuolasta ennen kun tipahtaa.

Ollut niin hyvä jäkälävuosi että pakkaa peuran paino nousemaan.

Non niin, kerkesin jo ilakoida että ensimaanataina minulla on sydänkontrolliin aika, mutta se oli niin ennenaikaista, nyt sairaalalta soitettiin että se aika tuleekin siirtymään myöhäisemmäksi.
Eihän tuosta muuten mitään haittaa, mutta ei vain pääse suunnittelemaan milloin ja mihin suunnistaa talvea pakoon.
Rannat ovat jo riitteessä, pelko hiipii jo puseroon, kohta voi alkaa paleltaan.

Ostin YBY:lle lahjan, se kun on niin hyvä palvelija kuljettelee minua mihin milloinkin, eikä koskaan mitään valita.
Ostin tuulilasin. Kakskytkaks ikävuotta tuulilasissa näkyi, auringon paistaessa vastaan matalalta, lasi oli aika naarmuisen näköinen häiriten hyvää näkyvyyttä.
Lasin vaihto on niitä hommia ettei teeseitse menetelmä tulisi yhtään halvemmaksi, vaikka ei omalle työlle arvoa laskekkaan.
Jo lasin tilaaminen ja kuljetuskulut olisivat hyödyn syöneet, ja kun asennusliiman yhtälasia varten hankkisi, sekä tarvitsisihan hommassa kaverinkin lasin asennusvaiheessa sekä lasin imukuppi nostimet, joten annoin homman autolasiliikkeelle.
Nyt lasi on taasen kirkas ja naarmuton, homma kustansi 310 euroa, ja YBY on hyvin tyytyväinen.

Jäämpä ihmettelemään ja katselemaan syksyn edistymistä, sisätiloista ikkunan läpi.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Kolhoosissa sitä saa kärsiä järjenköyhyydestä mielin määrin.
Kun asuu tällaisessa yhtiömuotoisessa rivitaloasunnossa, kaikenlaista järjettömyyttä pääsee seuraamaan ihan aitiopaikalta.
Asuntoyhtiössä tehtiin pesuhuoneisiin ja vessoihin asbestikartoitus.Tuommoiset reiät porattiin lattiaan ja seinään.Ja näin ne paikattiin.
Jos ei muuten ole kosteusvaurioita näin niitä näppärästi saa muodostettua.

Kyllähän sitä asbestia löytyy kaikista 1980 ja ennemmin rakennetuista taloista,
Asbestia oli noihin aikoihin vielä mm. liimoissa, muovimatoissa, laatoissa, saumausaineissa ja jopa maaleissakin, pääosin asbestipitoisista rakennuslevyistä oli jo päästy eroon.
Jos se asbesti on esim. liimassa kuten näissäasunnoissa epäillään, niin siellä rakenteiden sisässä ei se mitään vaaranna, kun vasta siinävaiheessa jos remondoitaan ja rakenteita auki revitään
Paljon viisaampaa olisi mahdolliset asbestipitoisuudet mitata siinä vaiheessa.
😖😆😕👎

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti