perjantai 14. lokakuuta 2016

Pakko on tähänkin sekaantua.

Pakko on nyt minunkin tähän asiaan sekaantua, onhan Therese Johaug ollut aina minun suosikkihiihtäjä,
Semmosta räjähtävää tikkausta ylämäkeen on ollut niin mukava katsella.
Se on pelkkää turhaa parjausta että Therese olisi tahallaan tätä rasvaa käyttänyt, kun ei ole vain tiennyt että se on kiellettyä.
Minkäs teet jos silmälasit ei ole mukana?
Voin kokemuksesta sanoa, ei sitä näe mitään alle kissankorkuisilla kirjaimilla kirjoitettua, ilman laseja.
Ja sitäpaitsi onhan se Therese ainakin koonpuolesta vielä ihan Bambini, että pitäisi sitä muiden huolehtia ettei ole jätetty kätten ulottuvilla tämmöisiä aineita.

Tämä kyseinen rasvahan on ollut erityisesti pyöräilijöiden, jalkapalloilijoiden ja suunnistajien suosiossa, niissä lajeissahan usein niitä nirhamia paljon tuleekin. 

Saapa nähdä nähdäänkö huomisessa sarjajuoksussa paljon osanottajia joilla on hyvin harjatut hampaat, paksukerros huulirasvaa huulissa ja astmalääkitykset kohillaan.

Jos ei nämä rasvapuolet ole kunnossa, voi vaikka yrittää lueskella kirjallisuudesta, miksi on niin ja miksi on näin, ja mikä mättää kun ei se juoksu tai hiihto kulje.
Mainostin jo aikaisemminkin ihan tutkiskelun arvoiseksi kirjaa, 
Huippu-Urheiluvalmennus.
Kirja on hinnaltaan halvempi kun esim. Juoksijalehden vuositilaus, sivuja selvästi enemmän ainakin jos juoksijan mainos-sivuja ei mukaan lasketa, ja ennen kaikkea sisältö on tutkimus ja asiatietoa kaikilta urheilun osa alueilta.
Kirjan sisältö tietysti nojaa paljon myös vanhoihin tutkimuksiin, mutta uuttakin asiaa on mukana, ja päivitettynä tähän päivään.
En toki tarkoita että lehden tilaus pitäisi lopettaa, vain yritän innostaa hankkimaan lisää tietämystä mitä tapahtuu elimistössä, ja mitä muuttuu kun harjoittelee, ja kuinka sen voisi tehdä tehokaammin.

No niin jäädäämpä odottavalle kannalle kuinka Norjan hiihtomahti käynnistyy kisakauden alkaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti