torstai 13. heinäkuuta 2017

Älytön mies ja älykännykkä.

Minähän en ole omistanut koskaan älykännykkää, tai siis olen minä kaksipäivää.
Kerran kun puhelimeni heitti toimimasta, menin liikkeeseen että ostan sellaisen tavallisen pienikokoisen peruspuhelimen jolla voi soittaa ja vastaanotta puheluja.
No liikkeesä oli joku älypuhelin tarjous, pitkät jonot ja useilla useampiakin puhelimia käsisään, Niinpä minäkin ajattelin että, tuo puhelin on hyvä ja halpa, ostin sitten sellaisen minäkin.

Kotiin tullessa sitten jatkoin työn tekoa.
Puhelin soi, siinä kun sitten kosketusnäyttöä hierojan rasvaisilla käsillä käpältäen ja sain puheluun vastattua, löin rasvaisen puhelimen poskeanivasten, totesin ei hyvä.
Puhelinta jouduin työn takia mukana kantamaan mm. hiihtolenkeilläkin.
Aika kohtuuttoman vaikea olisi siihen vastata, verrattaessa liukukansi puhelimeen jonka käyttö onnistui kintaat kädessäkin.
Niinpä myin puhelimen toisena omistuspäivänäni eräälle asiakaalleni puoleen hintaa siitä mitä olin itse maksanut, ja kävin ostamassa Nokian liukukansi puhelimen.
Sellaiset oli minun ensikokemukseni kännykän ja älyn yhdistelmästä.

No nyt kun en enää ole työelämässä voisi vaikka älykännykkäkin olla käyttökelpoinen, mutta kun nyt en enää kuljeta kännyä mukanani.
Tuolla se seisoo pöydällä ja saattaa olla päiväkausiakin etten siihen koskekkaan, usein on akkukin loppunut ja puhelin sammunut. 

Viime talvena Espanjassa kylmänä sateisena aamuna, kun ei viitsinyt lenkillekkään mennä, yritin tablettiani käyttää pulsiooksiometrinä ja sykemittarina, ei oikein onnistunut kun tabletin kamerassani ei ole salamaa.
Älykännykkä kyllä siitäkin selviytyisi, ilmaisia ohjelmia sitäkin varten on mielin määrin.
Sormenpäästähän se sairaalassakin happikylläisyys ja syke mitataan, eri allonpituuksia sisältävillä säteillä.
Normaali happisaturaatio on 96%  alle 88% hapetusta pidetään keskivaikeana tai vaikeana tilana.
100% happisaturaatio puolestaan kertoo hyperventalaatiosta eli ylihengittämisestä.

Näppärä urheilijanuorukainenhan voisi tuollaisella sovellutuksella vaikka seurailla vetoharjoittelun muutoksia veren hapetuksessa.
Täysiä tietokoneitahan älykännyt ovat, joten niin matkat, sykkeet, palautumiset, askelrytmit ym. ym urheiluarvojen mittauksetkin onnistuvat puhelimella lähes siinä kun urheilukelloillakin.

Eihän sitä tiedä vaikka joskus mielenhäiriössä sellaisen laitteen itsellenikin hankkisin, vaikka vihaankin kosketusnäyttöjä yli kaiken.
Eikös Egyptin vitsauksissakin joita ihmiskunnalla lähetettiin ollut, heinäsirkat, myrsky, sammakot, sääsket, paarmat, paiseet, raesateet ym. taisi siinä olla kosketusnäyttökin, vai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti