tiistai 2. tammikuuta 2018

Hallijuoksu.

Talvisarjajuoksu siirtyy sisätiloihin. Lapin urheiluopistolle.
Ensi lauantaina juostaan RDS:n talvisarjajuoksu, 3000 metriä hallissa.
Vuoden 1984 hallikisoja Lapin urheiluopistolla.

Katselin tuolta arkistoistani löytyisikö lehtileikkeitä varhaisimmilta vuosilta Lapin urheiluopistolla juostuista hallikisoista, joissa on juostu kolmetonnista tai pitempiä matkoja.
Yhden ja kahdenkisan vuosia löysin arkistoistani useampiakin, mutta valitsin vuoden 1984, kun siltä vuodelta löysin kolmen kisan tuloksia.

Omat halliennätykseni ovat varsin vaatimattomia.
800m       2.12.8  (-81)  
1000 m    2.52.3  (-81) 
1500 m    4.29.2  (-81)
3000 m    8.59.54  (-83)  
5000 m    15.35.40  (-86)
Tuo viisitonnisen ennätys juostu 300 m radalla (Pirkkahalli).
Enhän minä koskaan ratajuoksuja ja lyhyitä matkoja ole harrastanutkaan. 
Hitaana lähtijänä jään jo lähdössä jonon hännille, ja hallissa lyhyellä radalla ohitteluja joutuu sitten tekemään kaarteissakin.

Pitää mennä katsomaan kuinka siellä tanner tömisee kun urheilijanuorukaiset kirmaavat rataaympäri.Dementikko olen ollut pitkään.
Suomessahan euro otettiin käyttöön käteisvaluttana 2002
Ja viimeisetkin markat olisi tullut vaihtaa euroiksi viimeistään 29.2 2012
Vanhasta matkalaukustani löytyi tämmösiä paperilappuja. 
Saatanan dementikko. 
Kehystän nämä kyllä tauluksi seinään että muistan minkälainen tollo olen.
Sylettää ja hatuttaa viläkin.
Tulevissa presitentinvaaleissa  ääneni saa se ehdokas jonka vaaliteemaan kuuluu lupaus, "Valtio lupaa kaudellani säätää lain, että dementikoista aletaan maksaa tapporahaa".

**********************************************************
Laitampa tähän vielä RDS:n ensimmäisestä hallissa juostussa sarjajuoksusta tulokset. Silloinhan elettiin vuotta 1979 
Tuohonaikaan kisoissa oli aina mukavasti osanottajia.

5 kommenttia:

 1. Hyvin on osallistujia ja tulostasoa riittänyt hallikisoissa! Onko muuten tietoa siitä, että mikä oli Ruskamaratonin 1987 reitin todellinen mitta ( wikipediassa mainitaan reitin olleen alimittainen? ), kun V.Kähkölän ja M.Vainion lopputulokset huitelevat 2:12 - 2:13 alkuisina pöytäkirjoissa. Puolikkaan voittajakin on pistellyt tuolloin 63:23 ( Kari Suominen ). Muuan Risto Ulmalakin on ollut puolikkaalla mukana 1:13...

  VastaaPoista
 2. Se maraton oli kyllä reippaasti alimittainen, jälkikäteen ilmoittivat 400 m alimittaiseksi.
  Totuus taittaa mielummin olla yli kilometrin luokkaa, seuraavan vuoden kääntöpaikka oli kyllä siirretty reipaasti kauemmas.
  Puolikas juostiin tuolloin sillälailla yhteen suuntaan että bussilla kuljetetiin Leville lähtöpaikalle, ja sieltä juostiin Kittilään.
  Maratonilla kierrettiin ensin lenkki Rovaniemen suuntaan ja sitten Leville ja takaisin, maalin ollessa Kittilän hotellin pihalla.
  Sillälailla puolikkaan ja maratonin matkan virheelisyys ei ole keskenään verrannollisia.
  Tosin uskoisin että samalla autonmittarilla matkat on mitattu. mutta aina on huomioitava mahdollinen ajatteluvirhe.
  Itse olen Ruskamaratonin matkojen katsonut sen vuoden 1987 kisan jälkeen ainakin kovasti yritetyn saada oikean mittaiseksi. Kun kisa sai laajan huomion, kun pojat vetelivät kansainvälistä vauhtia pikkukisassa.
  Vesakin sanoi seuraavana vuona, että nyt käytiin huomattavasti kauempana kääntymässä.
  Itsekkin olin pitänyt vuoteen -88 asti kisaa vähän epämääräisenä, ei urheiluseuran järjestämänä, joten ensimmäisen juoksuni Ruskassa juoksin vasta 1988, vakuutelujen ansiosta että nyt on reittit kunnossa.
  Ensimmäisessä kisassahan alunperin matkaksi oli suunniteltu 40 km, mutta juoksijoiten yhdeydenottojen
  "Jos noin pitkän juoksun järjestää pankaan nyt matkaksi maratonjuoksu"

  VastaaPoista
 3. Olin Levillä eka kertaa v. 1992 ja juoksin/kävelin puolikkaan aikaan 1.50 jotain. Loppumatkasta juoksin huvikseni "vähän" kovempaa, ja SM-huippu alppihiihtokaverini jäi n. 9 minuuttia lopun n. 10km matkalla vaikka itsekin juoksi ilmeisen tosissaan. Oltiin 17:n ikäisiä. Sellaista oli silloin nuorena ja tyhmänä, lyhytjänteisenä, nyt vain tyhmänä ex-hölkkääjänä.

  ps. juoksin ns. urani aikana lähes kaikki perusharjoitukset 4.30/km vauhdilla. Olin siis todellinen 1.08:n hölkkääjä. Vedot juoksin silti 3 min./km, mutten koskaan väsynyt kunnolla niissä, vähän hiki saattoi tulla joskus ja syke nousta.

  t. tohtoriopiskelija

  VastaaPoista
 4. Niin nuorena on kivempaa, vaikka eihän sulla ikää ole vielä paljon mitään, ja kun kovaa juoksutaustaa ja tulokset, voisit vaikka tehdä kombäkin.
  Jos minä henkilön oikein tunnistin.

  VastaaPoista
 5. Varmaankin oikeassa olet henkilön suhteen. No, ehkä joskus saattaa alkaa kiinnostaa, ei sitä koskaan tiedä. Viime vuosina enemmänkin opiskelu on kiinnostanut, mutta kunnossahan pysyy aina halutessaan vähemmälläkin vaivalla.

  VastaaPoista