lauantai 20. heinäkuuta 2024

Alitajuinen pelko painaa nukkuvan mieltä.


Ei saa nukuttua, parina viimeisenä viikkona unet on keskeytyneet aina tuossa kello kolmen aikoihin.
Herätessä mielessä on aina, 'entä jos se lääkitys ei olekaan tehonnut ja sitä on jatkettava vielä kovempana'.

Se puolenvuoden valvottu lääkintäni pitäisi päättyä kuunlopussa. 

Tässä ajanjaksossa olen kävellyt terveyskeskukseen tablettiensyöntiin yli 140 kertaa, veri ja kusi kokeisin, värinäkötestiin, lääkäriin, fysioterapiaan yms. yli 30 kertaa.
Kun toisinaan samana päivänä oli käynti sekä keskussairaalassa että terveyskeskuksessa, kävelyä tässä puolenvuoden hoitojaksossa on tullut pitkästi yli tuhat kilometriä. 
Tänä aikana kotisairaanhoito on vieraillut noin 60 kertaa lääkitsemässä minua kotonani.
Pillereitä on tullut syötyä pitkästi toistatuhatta kuurin aikana.

Onneksi olen lääkityksen haittavaikutuksista selvinnyt aika vähällä, alkuajan lääkitystäkin vaatineet nivelsäryt ovat muuttuneet vain pieniksi nivelarkuudeksi, mutta se lääkkeenoton jälkeen tuleva kova väsymys on kyllä jatkunut koko lääkityksen ajan.
Lääkityksen alkupuolella maksa oli aranoloinen, tuntui kun se ei mahtuisi paikalleen, vaan kylkiluut painaisivat sitä, maksa arvotkin kävivät huolestuttavan korkealla. 
Nykyiset maksa arvot pyörivät siinä ylipainoisen alkoholin suurkuluttajan lukemissa, ehkä nekin normalisoituisivat jos lääkkeistä eroon pääsee. 

No niin,,,, tuli taasen valitettua oloa ja omaa osaansa, ei helpottanut yhtään.

Ensiviikolla sitten olen elänyt tasan 900 kuukautta, pyrkikää tähän niin näettä ettei tämä mitään herkkua ole, tämä elämä.
Kyllä se panee valittamaan.
66 kg  ja  53 kg on siinä eroa.
Sairaudet ja vanhuus, "syö miestä"  painokin tippunut parissa vuodessa toistakymmentä kiloa, ja kaikki lihasmenetyksenä, hyvä että edes yksi verisuoni käsivarteenkaan mahtuu.
Sehän tässä on, kun menetettyjä lihaksia ja voimia ei enää tässä iässä takaisinkaan saa, ei ainakaan jos sairaudet piinaa.

6 kommenttia:

  1. Tsemppijä sinne. Eipä tuonne lekurihommiin oikeen mieli tee. Nekin kun on erehtyväisiä, nii ku myö kaikki ja osa myös lääkevirmojen "orjia". Heh...muistan ku siutaki kehotettii tupakanpoltto lopettamaan ja lisäämään liikuntaa jonkun asian takia. Täällä vettä losottelee ja ukkonen jyskää ja vähän kävin hölkällä. T.uuno

    VastaaPoista
  2. Joo aikanaan kauan sitten Jyväskylässä hyvin juotettu ja syötetty työterveyslääkäri kielsi minulta tupakanpolton ja käski kolmekertaa viikossa reippailla ulkoilmassa.
    Minulla oli usein keuhkoputkentulehdus, ja kun ehdotin syyksi hitsauksessa tulevia savukaasuja lääkäri sanoi,
    "Kun lopetat tupakanpolton ja käyt kolmekertaa viikossa ulkoilmassa reippailemassa, niin tuollaisia vaivoja ei tule".
    Kun sanoin että, "Voin kyllä vähentää ulkoilun kolmeenkertaan viikossa, jos se auttaa, mutta sitä tupakointia en kyllä pysty lopettamaan",
    niin lääkäri tokaisi, halveksivasti,
    "Mikä siinä tupakoinnin lopettamisessa niin vaikeaa on".
    Siihen vastasin, "Kun en ole eläessäni vielä sitä ensimmäistäkään savuketta polttanut, niin vaikea se on silloin lopettaa".
    Siihen ei tohtorin vastannut mitään, kirjoitti antbiottikuurin ja kolmeviikkoa sairaslomaa.

    Minun lenkkini jäi vajaaseen seitsämään kilometriin,
    Väsytti, ilma olisi ollut kyllä hyvä ja lämmin.

    VastaaPoista
  3. Kuuko se herätti yöllä kukkumaan. Komeana oli taivaalla, mutta en osaa tähän kuvaa laittaa. Upea helle taas eilen ja tänäänkin tulee. PALJON ONNEA SYNTYMÄPÄIVÄSI johdosta. Toivottavasti pian pääset pöpöistä eroon ja samoin lääkityksestä. Jänniä aikoja elät. Ei ihme jos uni pätkii. Täytyy mennä vielä yrittämään, tulisiko uni. Jää muuten aika vähiin, kahteen tuntiin. Areenassa ok leffa nimeltään Hyvä pomo. Suosittelen. Ihanaa päivää sinne Rovaniemelle täältä Tampereelta. Tv sisko T.

    VastaaPoista
  4. Kiitos, niin tänään olen sitten oikeesti seitenvitonen, huomenna virallisesti.
    Silloin mustepullo mustekynä kaudella ei virheitä voinut korjata, kun kirkonkirjoihin on kirjoitettu ei sitä voinut muuttaa, olisi tullut niin sotkusen näkönen kirja.
    Niinpä olen saanut nauttia jo 150 syntymäpäivät (75+75)
    Komeet ja lämpimät päivät ovat täälläkinpäin Suomea olleet.

    VastaaPoista
  5. onnittelut myös täältä syntypäiväsi johdosta,ja vauhti vain kiihtyy. terveisin raija ja kauko.

    VastaaPoista
  6. Kiitos, vauhdista ei kannata puhua mitään, se on sellaista etanahölkkää jota harrastan.

    VastaaPoista